Kwarteleitje op toast en zachte roquefortcrème met frambozenconfituur

 

Kwarteleitje op toast en zachte roquefortcrème met frambozenconfituur

Kwarteleitje op toast en zachte roquefortcrème met frambozenconfituur

Print Pin
Categorie: Broodjes, Gerecht met ei, Koude Hapjes, Tapas
porties: 8 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor het kwarteleitje op toast:

  • 8 kwarteleitjes
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 4 plakken Spaanse ham
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels komijnzaad geroosterd

Voor de roquefortcrème met frambozenconfituur:

  • 250 gram roquefort voor de liefhebber: Roquefort Dulce con Moras
  • 250 gram mascarpone
  • Frambozenconfituur
  • Gesneden brood getoast

Bereidingswijze

Kwarteleitje op toast:

  • Doe het zeezout en komijnzaad in een vijzel en stamp fijn.
  • Snijd schuine plakken van het brood en toast het goudbruin.
  • Bak de kwarteleitjes voorzichtig met een beetje olie.
  • Leg een plakje ham op de toast en leg hier een gebakken eitje op.
  • Serveer ze direct en strooi er een beetje van het zeezout met komijn op.
  • Garneer het tot slot met iets groens, zoals peterselie of koriander.

Voor erbij - roquefortcrème met frambozenconfituur:

  • Meng de gelijke delen roquefort met de mascarpone tot een zachte crème.
  • Serveer de crème in een bakje op een schaal met de toast en de confituur.
  • Smeer wat van de crème op de toast en schep er een klein lepeltje van de confituur op.
  • Dit kleine hapje smaakt lekker bij de tapa met kwarteleitjes.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker: stoom de kwarteleitjes 3 minuten op 100 °C, laat ze afkoelen en pel ze. Dip ze in het zout met de komijn en eet ze op. Het kwarteleitje is gemakkelijk te pellen door ze tussen het werkblad en uw hand te rollen. De schil laat dan los zonder het eitje te beschadigen.