Kwartelsoep
Porties 4
Wat gaat er in?
- 4 kwartels
- 150 gr prei in ringen
- 150 gr wortel in plakjes
- 300 gr tomaten in partjes
- 50 gr knolselderij
- 1 takje tijm
- 1 stukje foelie
- 10 peperkorrels gekneusd
- 1 laurierblaadje
- 2 jeneverbessen
- zout & peper
- 1 eetlepel boter
- 3 eetlepels kervel fijngesneden
Hoe maak ik het klaar?
-
Oven voorverwarmen op 200 èC. Borsten en pootjes van kwartels snijden (of vraag dit de
-
poelier) en apart houden. Karkassen van kwartels in braadslede leggen. In oven in ñ 20-30
-
minuten bruin laten kleuren. Karkassen in soeppan leggen, groenten, kruiden en 2 liter water
-
toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en op laag vuur ñ 3 uur laten trekken, regelmatig
-
afschuimen.
-
Bouillon door doek zeven. Vlees van borst en pootjes in reepjes snijden. Met zout en peper
-
bestrooien en in boter 5-10 minuten roerbakken. Bouillon op smaak brengen met zout en peper.
-
Bouillon in borden of in soepterrine schenken, kwartelvlees en kervel erdoor roeren.
Tips / Opmerkingen
Heeft u dit recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.