Kwartelsoep

      Geen reacties op Kwartelsoep

 

Kwartelsoep


Recept categorie Gerecht met gevogelte, Soepen
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 kwartels
  • 150 gr prei in ringen
  • 150 gr wortel in plakjes
  • 300 gr tomaten in partjes
  • 50 gr knolselderij
  • 1 takje tijm
  • 1 stukje foelie
  • 10 peperkorrels gekneusd
  • 1 laurierblaadje
  • 2 jeneverbessen
  • zout & peper
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels kervel fijngesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 èC. Borsten en pootjes van kwartels snijden (of vraag dit de
  2. poelier) en apart houden. Karkassen van kwartels in braadslede leggen. In oven in ñ 20-30
  3. minuten bruin laten kleuren. Karkassen in soeppan leggen, groenten, kruiden en 2 liter water
  4. toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en op laag vuur ñ 3 uur laten trekken, regelmatig
  5. afschuimen.
  6. Bouillon door doek zeven. Vlees van borst en pootjes in reepjes snijden. Met zout en peper
  7. bestrooien en in boter 5-10 minuten roerbakken. Bouillon op smaak brengen met zout en peper.
  8. Bouillon in borden of in soepterrine schenken, kwartelvlees en kervel erdoor roeren.

Tips / Opmerkingen

Heeft u dit  recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.