Kwartelsoep

      Geen reacties op Kwartelsoep

 

Print

Kwartelsoep

Categorie Gerecht met gevogelte, Soepen
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 kwartels
  • 150 gr prei in ringen
  • 150 gr wortel in plakjes
  • 300 gr tomaten in partjes
  • 50 gr knolselderij
  • 1 takje tijm
  • 1 stukje foelie
  • 10 peperkorrels gekneusd
  • 1 laurierblaadje
  • 2 jeneverbessen
  • zout & peper
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels kervel fijngesneden

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 èC. Borsten en pootjes van kwartels snijden (of vraag dit de
  • poelier) en apart houden. Karkassen van kwartels in braadslede leggen. In oven in ñ 20-30
  • minuten bruin laten kleuren. Karkassen in soeppan leggen, groenten, kruiden en 2 liter water
  • toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en op laag vuur ñ 3 uur laten trekken, regelmatig
  • afschuimen.
  • Bouillon door doek zeven. Vlees van borst en pootjes in reepjes snijden. Met zout en peper
  • bestrooien en in boter 5-10 minuten roerbakken. Bouillon op smaak brengen met zout en peper.
  • Bouillon in borden of in soepterrine schenken, kwartelvlees en kervel erdoor roeren.

Tips / Opmerkingen

Heeft u dit  recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.