Kweepeercrumble

      Reacties uitgeschakeld voor Kweepeercrumble

Kweepeercrumble

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 g gestoofde kweeperen (of stoofpeertjes)
  • 75 g bloem
  • 75 g boter
  • 75 g witte basterd

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 220 gr.
  • Ovenschaal invetten met boter.
  • De gestoofde kweeperen in kleine stukjes snijden en samen met wat vocht (niet te veel!) in de ovenschaal doen.
  • De bloem, boter en witte basterd suiker samen snijden met twee messen tot dat de boter in wat kleine blokjes is.
  • Verder kneden met de handen tot dat het deeg kruimelig wordt.
  • Dit deegmengsel over de peertjes verdelen en in het midden van de oven 35 à 40 min. bakken op zo'n 200 C.

Tips / Opmerking

Erg lekker met een bolletje roomijs en slagroom.