Kweepeercrumble

      Reacties uitgeschakeld voor Kweepeercrumble

Kweepeercrumble

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Totaal tijd 45 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 g gestoofde kweeperen of stoofpeertjes
  • 75 g bloem
  • 75 g ijskoude boter
  • 75 g witte basterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 220 gr.
  2. Ovenschaal invetten met boter.
  3. De gestoofde kweeperen in kleine stukjes snijden en samen met wat vocht (niet te veel!) in de ovenschaal doen.
  4. De bloem, boter en witte basterd suiker samen snijden met twee messen tot dat de boter in wat kleine blokjes is.
  5. Verder kneden met de handen tot dat het deeg kruimelig wordt.
  6. Dit deegmengsel over de peertjes verdelen en in het midden van de oven 35 à 40 min. bakken op zo'n 200 C.

Tips / Opmerkingen

Erg lekker met een bolletje roomijs en slagroom.