Kweeperen, rood gebakken

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperen, rood gebakken

 

Kweeperen, rood gebakken

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg suiker
  • 1 l water
  • 5 kweeperen
  • mascarpone of crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de over voor op 200° C.
  2. Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
  3. Snij 1 kweepeer in kleine stukjes, halveer de andere peren.
  4. Los de suiker op in koken water, voeg de kweepeerstukjes toe en kook het geheel tot een stroop.
  5. Zet de halve peren in een braadslede met 1 cm siroop, stoof dit 1 uur.
  6. Temper de oven tot 160° C.
  7. Stoof de peren nog 2 à 3 uur onder regelmatig bedruipen met de siroop, waarbij je de peren telkens keert.
  8. Zo nodig telkens siroop toevoegen.
  9. Serveer de peren met de snijkant naar boven met een geklopte slagroom ernaast.
  10. Warme vanillesaus of vanille(room)ijs of kaneelijs passen er ook goed bij.