Kweeperentaart met amandel

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperentaart met amandel

Kweeperentaart met amandel

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Taart
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 cakemeel

of de ingrediënten voor cake, waarbij 1/3 van het meel vervangen is door amandelpoeder

  • boter
  • suiker
  • kweeperen
  • Taartina (Dr. Oetker of ander bindmiddel)
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de kweeperen in blokjes en stoof ze in weinig boter met wat suiker tot de stukjes zacht zijn.
  • Bak in een ronde taartvorm een niet te dikke cake (3,5 à 4 cm hoog).
  • Vervang daarbij 1/3 van het meel door amandelpoeder of zeer fijn gemalen (eventueel geroosterde) amandelen.
  • Als de cake is afgekoeld, besprenkel hem dan rijkelijk met een amandellikeur.
  • Breng er vervolgens een met Taartina aangemaakte laag kweepeer op en laat opstijven.
  • Eventueel nog versieren met slagroom of poedersuiker.

Tips / Opmerking

Variatie: gebruik i.p.v. amandellikeur de kweepeerlikeur.