Kweeperentaart met amandel

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperentaart met amandel

Kweeperentaart met amandel

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak cakemeel

of de ingrediënten voor cake, waarbij 1/3 van het meel vervangen is door amandelpoeder

  • boter
  • suiker
  • kweeperen
  • Taartina Dr. Oetker of ander bindmiddel
  • poedersuiker of slagroom

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
  2. Snij de kweeperen in blokjes en stoof ze in weinig boter met wat suiker tot de stukjes zacht zijn.
  3. Bak in een ronde taartvorm een niet te dikke cake (3,5 à 4 cm hoog).
  4. Vervang daarbij 1/3 van het meel door amandelpoeder of zeer fijn gemalen (eventueel geroosterde) amandelen.
  5. Als de cake is afgekoeld, besprenkel hem dan rijkelijk met een amandellikeur.
  6. Breng er vervolgens een met Taartina aangemaakte laag kweepeer op en laat opstijven.
  7. Eventueel nog versieren met slagroom of poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Variatie: gebruik i.p.v. amandellikeur de kweepeerlikeur.