Kweeperentaart met kwark

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperentaart met kwark

 

Kweeperentaart met kwark

Kweeperentaart met kwark

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 225 g boter
  • 180 g suiker
  • 5 g zout

Voor de vulling:

  • 3 kweeperen (ongeveer 750 g)
  • 70 g amandelen
  • 60 g kwark (volle, niet ontvet)
  • 60 g boter
  • 35 g rozijnen
  • 25 g suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemengde specerijen (gember, cardemom, piment en kruidnagel in een verhouding van 10:4:1:1 -samen dus 1/2 theelepel-, maar je kunt ook speculaaskruiden of 5-spices nemen)
  • 3 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Voor 1 vlaai- of springvormen 22 cm.

Het deeg:

  • Doe zout, suiker, bloem en boter in een kom.
  • Snij de boter klein en kneed tot je een elastische deegbal hebt.
  • Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

De vulling:

  • Kook de geschilde en in stukken gesneden kweeperen gaar.
  • Doe alles behalve rozijnen en het deeg in een blender of grote vijzel en maak er een moes van.
  • De hoeveelheid voor de vulling is voldoende voor een grote vlaai of een springvormen met een diameter van 22 cm.
  • Bekleed een ingevette en met bloem bestrooide springvorm of vlaaienvorm met het deeg.
  • Verdeel de vulling over het deeg, versier evenueel de rand van de taart naar eigen inzicht.
  • Bak de taart in de oven (180 C) gedurende 40 tot 50 min.
  • Controleer of de vulling gaar is, haal de vorm uit de oven, en laat vijf minuten rusten.
  • Haal dan de taart uit de vorm, en laat deze op een taartrooster afkoelen, of serveer meteen.