Kweeperentaart met kwark

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperentaart met kwark

 

Kweeperentaart met kwark

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 225 g koude boter
  • 180 g suiker
  • 5 g zout

Voor de vulling:

  • 3 kweeperen ongeveer 750 g
  • 70 g gemalen amandelen
  • 60 g kwark volle, niet ontvet
  • 60 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 35 g rozijnen
  • 25 g suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemengde specerijen gember, cardemom, piment en kruidnagel in een verhouding van 10:4:1:1 -samen dus 1/2 theelepel-, maar je kunt ook speculaaskruiden of 5-spices nemen
  • 3 eidooiers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Voor 1 vlaai- of springvormen 22 cm.

Het deeg:

  1. Doe zout, suiker, bloem en boter in een kom.
  2. Snij de boter klein en kneed tot je een elastische deegbal hebt.
  3. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

De vulling:

  1. Kook de geschilde en in stukken gesneden kweeperen gaar.
  2. Doe alles behalve rozijnen en het deeg in een blender of grote vijzel en maak er een moes van.
  3. De hoeveelheid voor de vulling is voldoende voor een grote vlaai of een springvormen met een diameter van 22 cm.
  4. Bekleed een ingevette en met bloem bestrooide springvorm of vlaaienvorm met het deeg.
  5. Verdeel de vulling over het deeg, versier evenueel de rand van de taart naar eigen inzicht.
  6. Bak de taart in de oven (180 C) gedurende 40 tot 50 min.
  7. Controleer of de vulling gaar is, haal de vorm uit de oven, en laat vijf minuten rusten.
  8. Haal dan de taart uit de vorm, en laat deze op een taartrooster afkoelen, of serveer meteen.