Kweeperentaart van bladerdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperentaart van bladerdeeg

Kweeperentaart van bladerdeeg

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Taart
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 5 kweeperen
  • citroensap
  • 175 g suiker
  • 2 plakken bladerdeeg (ronde voorgerolde)
  • 2 el griesmeel
  • 25 g suiker (extra)
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • Taartvorm ( 28 cm doorsnee. )

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de kweeperen en besprenkel ze meteen met citroensap.
  • Overgiet de schillen, het klokhuis en de pitten met water en laat 30 min. koken.
  • Zeef en voeg de suiker en het vruchtvlees bij het kookwater.
  • Laat 20 min. sudderen.
  • Laat de kweeperen uitlekken.
  • Leg, op een vel bakpapier, een plak bladerdeeg in de taartvorm.
  • Bestrooi met het griesmeel.
  • Schik de partjes kweepeer op het deeg.
  • Bestrooi ze met de extra suiker en de botervlokjes.
  • Dek af met een tweede plak deeg.
  • Bestrijk met de losgeklopte eierdooier.
  • Bak 45 min. op 210 C.