Kweeperentaart van bladerdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Kweeperentaart van bladerdeeg

Kweeperentaart van bladerdeeg

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 5 kweeperen
  • citroensap
  • 175 g suiker
  • 2 plakken bladerdeeg ronde voorgerolde
  • 2 el griesmeel
  • 25 g suiker extra
  • 50 g boter in vlokjes
  • 1 eierdooier losgeklopt met
  • 1 el melk
  • Taartvorm 28 cm doorsnee.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de kweeperen en besprenkel ze meteen met citroensap.
  2. Overgiet de schillen, het klokhuis en de pitten met water en laat 30 min. koken.
  3. Zeef en voeg de suiker en het vruchtvlees bij het kookwater.
  4. Laat 20 min. sudderen.
  5. Laat de kweeperen uitlekken.
  6. Leg, op een vel bakpapier, een plak bladerdeeg in de taartvorm.
  7. Bestrooi met het griesmeel.
  8. Schik de partjes kweepeer op het deeg.
  9. Bestrooi ze met de extra suiker en de botervlokjes.
  10. Dek af met een tweede plak deeg.
  11. Bestrijk met de losgeklopte eierdooier.
  12. Bak 45 min. op 210 C.