Kydonia sto fourno

      Reacties uitgeschakeld voor Kydonia sto fourno

Kydonia sto fourno

Gebraden kweeperen in de oven

Een specialiteit van het eiland Lesbos.

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Griekse keuken
Porties 6
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 kg kweeperen
  • 1,2 kg suiker
  • 6 dl rode Griekse wijn of Côte de Rhone
  • 1 dl cognac
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 à 4 kruidnagels

Hoe maak ik het klaar?

  1. Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een ovenschotel.
  2. Verdeel er de overige ingredienten rond en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100 C.
  3. Draai de kweeperen om na drie uur.
  4. Snijd de kweeperen in twee en haal er de pitten uit.
  5. Schik ze op een dienschotel en lepel er het ingekookt kookvocht over.
  6. Serveer met wat slagroom.
  7. TIP : deze bereiding kan nog enkele dagen worden bewaard in de ijskast.