Kydonia sto fourno

      Reacties uitgeschakeld voor Kydonia sto fourno

Kydonia sto fourno

Gebraden kweeperen in de oven
Een specialiteit van het eiland Lesbos.
Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 6
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 kg kweeperen
  • 1,2 kg suiker
  • 6 dl rode Griekse wijn (of Côte de Rhone)
  • 1 dl cognac
  • 1 kaneel
  • 3 kruidnagel

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de kweeperen onder koud stromend water en schik ze in een ovenschotel.
  • Verdeel er de overige ingredienten rond en zet gedurende 5 à 6 uur in een oven van 100 C.
  • Draai de kweeperen om na drie uur.
  • Snijd de kweeperen in twee en haal er de pitten uit.
  • Schik ze op een dienschotel en lepel er het ingekookt kookvocht over.
  • Serveer met wat slagroom.
  • TIP : deze bereiding kan nog enkele dagen worden bewaard in de ijskast.