La Gubana

      Geen reacties op La Gubana

 

Print

La Gubana

Italiaanse vruchtenstrudel 
Categorie Gebak
Keuken Italiaanse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 350 gr bloem
  • 75 gr fijne tafelsuiker
  • 175 gr zachte boter in kleine blokjes
  • 5 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels Grappa eau de vie
  • 75 gr rozijnen
  • 1/2 dl zoete witte wijn
  • 100 gr hazelnoten grofgehakt
  • 75 gr pijnboompitten gehakt
  • 50 gr geconfijte sinaasappelschil gehakt (30 gr sukade, grofgehakt)
  • 1 eetlepel geroosterde broodkruimels
  • 1 sinaasappel het sap er van
  • 0.5 itroen geraspte schil van
  • 100 gr amandelspijs
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels poire eau de vie

extra nodig:

  • ronde springvorm doorsnede 28 cm,
  • ingevet, bakpapier

Hoe maak ik het klaar:

Deeg:

  • bloem en suiker in kom mengen en in het midden een kuiltje maken.
  • Boter in kuiltje doen en mengen. 2 eidooiers en Grappa toevoegen en snel tot soepel deeg
  • kneden. Deeg afgedekt in koelkast in ñ 1 uur stevig laten worden.

Vulling:

  • rozijnen ñ 30 minuten in wijn weken en laten uitlekken. Noten, rozijnen,
  • pijnboompitten, sinaasappelschil, (eventueel sukade,) broodkruimels, sinaasappelsap,
  • citroenschil en amandelspijs mengen. Eiwitten met poedersuiker stijfkloppen. 2 eidooiers door
  • notenmengsel roeren en daarna eiwitten er voorzichtig doorspatelen.
  • Afwerking: Oven voorverwarmen op 190 èC. Deeg uitrollen tot lap van 80 x 40 cm. Vulling
  • als worst in de lengte in midden van deeg leggen en deeg om vulling rollen. Rand goed
  • vastdrukken. Deeg op bakpapier als spiraal vormen en deeg met bakpapier in vorm leggen. 1
  • eidooier loskloppen en deeg ermee bestrijken. In midden van oven ñ 50 minuten bakken. Poire
  • over nog warme gubana schenken en gubana laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Gubana koud serveren.