La Gubana

      Geen reacties op La Gubana

 

La Gubana

Italiaanse vruchtenstrudel 

Recept categorie Gebak
Keuken: Italiaanse keuken
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 350 gr bloem
  • 75 gr fijne tafelsuiker
  • 175 gr zachte boter in kleine blokjes
  • 5 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels Grappa eau de vie
  • 75 gr rozijnen
  • 1/2 dl zoete witte wijn
  • 100 gr hazelnoten grofgehakt
  • 75 gr pijnboompitten gehakt
  • 50 gr geconfijte sinaasappelschil gehakt (30 gr sukade, grofgehakt)
  • 1 eetlepel geroosterde broodkruimels
  • 1 sinaasappel het sap er van
  • 0.5 itroen geraspte schil van
  • 100 gr amandelspijs
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels poire eau de vie

extra nodig:

  • ronde springvorm doorsnede 28 cm,
  • ingevet, bakpapier

Hoe maak ik het klaar?

Deeg:

  1. bloem en suiker in kom mengen en in het midden een kuiltje maken.

  2. Boter in kuiltje doen en mengen. 2 eidooiers en Grappa toevoegen en snel tot soepel deeg
  3. kneden. Deeg afgedekt in koelkast in ñ 1 uur stevig laten worden.

Vulling:

  1. rozijnen ñ 30 minuten in wijn weken en laten uitlekken. Noten, rozijnen,

  2. pijnboompitten, sinaasappelschil, (eventueel sukade,) broodkruimels, sinaasappelsap,
  3. citroenschil en amandelspijs mengen. Eiwitten met poedersuiker stijfkloppen. 2 eidooiers door
  4. notenmengsel roeren en daarna eiwitten er voorzichtig doorspatelen.
  5. Afwerking: Oven voorverwarmen op 190 èC. Deeg uitrollen tot lap van 80 x 40 cm. Vulling
  6. als worst in de lengte in midden van deeg leggen en deeg om vulling rollen. Rand goed
  7. vastdrukken. Deeg op bakpapier als spiraal vormen en deeg met bakpapier in vorm leggen. 1
  8. eidooier loskloppen en deeg ermee bestrijken. In midden van oven ñ 50 minuten bakken. Poire
  9. over nog warme gubana schenken en gubana laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Gubana koud serveren.