Lamsbout in bockbiermarinade

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsbout in bockbiermarinade

 

Lamsbout in bockbiermarinade

Recept printen
Recept categorie: Lamsvlees/ met vlees
Porties: 5 personen
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 witte ui
  • 11/2 kg lamsbout
  • 10 jeneverbessen
  • 33 cl bockbier
  • 34 1 dl rode port
  • 250 gr ontbijtspek
  • zout
  • 4 kruidnagel
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de knoflook en snijd deze in langwerpige reepjes.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen.
  • Steek daar de reepjes knoflook, de jeneverbessen en de kruidnagelen in.
  • Leg de lamsbout in een schaal en schenk het bockbier en de port erover.
  • Leg de uien in het vocht.
  • Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren (draai het vlees zo af en toe om).
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Haal de lamsbout uit de marinade, strooi de gemalen peper erover en verpak de lamsbout in ontbijtspek.
  • Bind het spek vast met rolladetouw.
  • Leg de lamsbout in een braadslee, schenk dan de marinade rondom en braad het vlees 20 minuten.
  • Verlaag dan de temperatuur tot 150°C en braad nog 11/2 uur door.
  • Bedruip het vlees regelmatig met het vocht.
  • Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten.
  • Haal de braadslee daarna uit de oven.
  • Snijd de lamsbout in plakken.
  • Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port.
  • Lekker met gebakken rijst en spinazie.