Lamsgehaktspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsgehaktspiesjes

 

Lamsgehaktspiesjes

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Lamsvlees/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 sneetjes oud brood zonder korst
  • 1 knoflook
  • 80 gr geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels tandoorikruiden
  • 1 ei
  • 250 gr gehakt
  • 4 takjes koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gr Bulgaarse yoghurt
  • zout
  • peper
  • 8 satéstokjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Schenk 1 dl water in een kom, week het brood hierin ± 5 minuten en knijp het uit.
  • Pel de knoflook, pers hem erboven uit en meng goed.
  • Maal de pijnboompitten met de tandoorikruiden, het ei en de helft van het brood in een keukenmachine fijn.
  • Meng het broodmengsel in een kom door het gehakt en zet het tot het gebruik in de koelkast.
  • Neem de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd ze fijn.
  • Voeg, al roerend met een garde, 2 eetlepels olie aan de rest van het brood toe.
  • Roer er de yoghurt en de gesneden koriander door en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het gehakt tot 24 balletjes, steek die aan de stokjes en druk ze een beetje plat.
  • Bestrijk het gehakt licht met de rest van de olie en rooster ze, onder regelmatig keren, in 9-12 minuten gaar.
  • Geef de koriandersaus er apart bij.

Tips / Opmerking

Lekker met couscous en een salade.