Lamsgehaktspiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsgehaktspiesjes

 

Lamsgehaktspiesjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Lamsvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 sneetjes oud brood zonder korst
  • 1 flinke teen knoflook
  • 80 gr geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels tandoorikruiden
  • 1 ei
  • 250 gr lamsgehakt
  • 4 takjes koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gr Bulgaarse yoghurt
  • zout
  • peper
  • 8 satéstokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schenk 1 dl water in een kom, week het brood hierin ± 5 minuten en knijp het uit.
  2. Pel de knoflook, pers hem erboven uit en meng goed.
  3. Maal de pijnboompitten met de tandoorikruiden, het ei en de helft van het brood in een keukenmachine fijn.

  4. Meng het broodmengsel in een kom door het gehakt en zet het tot het gebruik in de koelkast.

  5. Neem de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd ze fijn.
  6. Voeg, al roerend met een garde, 2 eetlepels olie aan de rest van het brood toe.
  7. Roer er de yoghurt en de gesneden koriander door en breng op smaak met peper en zout.

  8. Rol het gehakt tot 24 balletjes, steek die aan de stokjes en druk ze een beetje plat.
  9. Bestrijk het gehakt licht met de rest van de olie en rooster ze, onder regelmatig keren, in 9-12 minuten gaar.

  10. Geef de koriandersaus er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous en een salade.