Lamskoteletjes met Paprika-Kaassaus

      Reacties uitgeschakeld voor Lamskoteletjes met Paprika-Kaassaus

 

Print

Lamskoteletjes met Paprika-Kaassaus

Categorie Gerecht met vlees, Saus
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 12 enkele lamskoteletjes
  • 1 dl yoghurt
  • 100 gram oude kaas geraspt

Voor de marinade:

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 5 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el fijngeknipte dille diepvries
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 dl retsina Griekse wijn met harsgeur

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de uien en de knoflook.
  • Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
  • Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en paprika ca.
  • 3 minuten zachtjes. Roer de tomaten­puree, dille en het paprikapoeder erdoor en bak dan nog eens ca. 3 minuten.
  • Schep de helft van het uimengsel in een (steel)pan, voeg de retsina, peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat de marinade daarna weer afkoelen.
  • Leg de koteletjes in een schaal, schenk de marinade erover en laat het geheel daarna afgedekt minsten 8 uur marineren.
  • Roer de yoghurt en geraspte kaas door de rest van het uimengsel en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpa­pier.
  • Rooster de koteletjes in ca. 8 minuten rosé. Keer ze af en toe. Serveer met de Paprika- kaassaus