Lamskoteletjes met vruchtensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Lamskoteletjes met vruchtensaus

Lamskoteletjes met vruchtensaus

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Lamsvlees/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 lamskoteletjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel Provençaalse keukenkruiden
  • peper (zout)
  • 5 eetlepels cranberrycompote
  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 1 eetlepel rode port
  • 2 eetlepels peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Neem de koteletjes 10 minuten van te voren uit de koelkast.
  • Roer de olijfolie om met de knoflook uit de pers, de kruiden, peper en zout en bestrijk de koteletjes hiermee aan beide kanten.
  • Rooster ze onder een hete grill of op de barbecue in 10-15 minuten gaar.
  • Verwarm voor de saus de cranberrycompote met de jam en roer de port erdoor.
  • Voeg, als de saus wat te dik is, een scheutje water toe.
  • Roer er de peperkorrels bij roeren en laat de saus 5 minuten sudderen.

Tips / Opmerking

Serveer de saus warm bij het vlees.