Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

      Reacties uitgeschakeld voor Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Lamsvlees/ met vlees
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 5 geplette peper
  • takje verse of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 3 dl karnemelk
  • 4 dubbele lamskoteletten
  • 75 gr boter
  • 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook.
  • Doe de stukjes sjalot en knoflook samen met de geplette peperkorrels en het takje rozemarijn in een wijde schaal en schenk de karnemelk erbij.
  • Wentel de lamskoteletten door de marinade en leg ze erin.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de lamskoteletten zeker een dag marineren.
  • Keer de lamskoteletten af en toe om.
  • Roer de boter in een kommetje los en knip de munt erboven fijn.
  • Voeg het citroensap, een snufje zout en peper toe, roer alles goed door de boter en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de boter in de koelkast opstijven.
  • Neem de lamskoteletten uit de marinade, dep ze met keukenpapier droog en leg ze op een schaal.
  • Bestrijk de lamskoteletten vlak voor het roosteren met olijfolie.
  • Bestrijk ook het barbecuerooster met olie en leg de lamskoteletten erop.
  • Rooster de lamskoteletten in ± 15 minuten gaar en bruin.
  • Keer ze regelmatig.
  • Leg de lamskoteletten op 4 borden en bestrooi ze met zout en peper.
  • Geef de muntboter er apart bij.

Tips / Opmerking

Lekker met courgettesalade en rijstsalade.