Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

      Reacties uitgeschakeld voor Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Lamsvlees
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 5 geplette zwarte peperkorrels
  • takje verse of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 3 dl karnemelk
  • 4 dubbele lamskoteletten
  • 75 gr zachte boter
  • 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde kruizemunt
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook.
  2. Doe de stukjes sjalot en knoflook samen met de geplette peperkorrels en het takje rozemarijn in een wijde schaal en schenk de karnemelk erbij.

  3. Wentel de lamskoteletten door de marinade en leg ze erin.
  4. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de lamskoteletten zeker een dag marineren.

  5. Keer de lamskoteletten af en toe om.
  6. Roer de boter in een kommetje los en knip de munt erboven fijn.
  7. Voeg het citroensap, een snufje zout en peper toe, roer alles goed door de boter en strijk de bovenkant glad.

  8. Laat de boter in de koelkast opstijven.
  9. Neem de lamskoteletten uit de marinade, dep ze met keukenpapier droog en leg ze op een schaal.

  10. Bestrijk de lamskoteletten vlak voor het roosteren met olijfolie.
  11. Bestrijk ook het barbecuerooster met olie en leg de lamskoteletten erop.
  12. Rooster de lamskoteletten in ± 15 minuten gaar en bruin.
  13. Keer ze regelmatig.
  14. Leg de lamskoteletten op 4 borden en bestrooi ze met zout en peper.
  15. Geef de muntboter er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Lekker met courgettesalade en rijstsalade.