Lamsnootjes met sla en kiwi-vinaigrette

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsnootjes met sla en kiwi-vinaigrette

Lamsnootjes met sla en kiwi-vinaigrette

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Lamsvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 16 lamsnootjes van ± 45 gr elk

Voor de sla:

  • 1 kropsla
  • 1 krulsla
  • 1 wortel
  • 1/2 bosje radijs
  • 1 witte boterham
  • boter

Voor de vinaigrette:

  • 2 kiwi's
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 2 eetlepels olie
  • peper zout

Voor de marinade:

  • 1 sjalot
  • 1 dl olie
  • 1 eetlepel kervel
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de sla en de krulsla en laat ze uitlekken.
  2. Schil de wortel en snijd hem in fijne juliënne.
  3. Was de radijsjes en snijd ze ook in juliënne.
  4. Ontkorst de boterham en snijd hem in kleine vierkantjes.
  5. Smelt een klontje boter en bak hierin de stukjes brood goudbruin.
  6. Maak de vinaigrette: schil de kiwi's en snijd ze in stukken.
  7. Mix deze met de sherry azijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
  8. Maak nu de marinade: pel de sjalot en snipper hem fijn.
  9. Vermeng de olie, de sjalot en de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  10. Dompel de lamsnootjes even in de marinade en bak ze op de barbecue rozig.
  11. Kruid eventueel nog na met peper en zout.
  12. Vermeng de sla en de krulsla, meng er de vinaigrette door en verdeel dit over 4 borden.

  13. Strooi er de broodkorstjes, de wortel- en de radijsreepjes over en schik er 4 lamsnootjes rond.

Tips / Opmerkingen

Serveer met stokbrood of aardappelen in de schil.