Lamsnootjes met sla en kiwi-vinaigrette

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsnootjes met sla en kiwi-vinaigrette

Lamsnootjes met sla en kiwi-vinaigrette

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Lamsvlees/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 16 lamsnootjes (van ± 45 gr elk)

Voor de sla:

  • 1 kropsla
  • 1 krulsla
  • 1 wortel
  • 1/2 bosje radijs
  • 1 witte boterham
  • boter

Voor de vinaigrette:

  • 2 kiwi's
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olie
  • peper (zout)

Voor de marinade:

  • 1 sjalot
  • 1 dl olie
  • 1 eetlepel kervel
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de sla en de krulsla en laat ze uitlekken.
  • Schil de wortel en snijd hem in fijne juliënne.
  • Was de radijsjes en snijd ze ook in juliënne.
  • Ontkorst de boterham en snijd hem in kleine vierkantjes.
  • Smelt een klontje boter en bak hierin de stukjes brood goudbruin.
  • Maak de vinaigrette: schil de kiwi's en snijd ze in stukken.
  • Mix deze met de sherry azijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak nu de marinade: pel de sjalot en snipper hem fijn.
  • Vermeng de olie, de sjalot en de kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Dompel de lamsnootjes even in de marinade en bak ze op de barbecue rozig.
  • Kruid eventueel nog na met peper en zout.
  • Vermeng de sla en de krulsla, meng er de vinaigrette door en verdeel dit over 4 borden.
  • Strooi er de broodkorstjes, de wortel- en de radijsreepjes over en schik er 4 lamsnootjes rond.

Tips / Opmerking

Serveer met stokbrood of aardappelen in de schil.