Lamspilav

      Reacties uitgeschakeld voor Lamspilav

 

Lamspilav

Recept printen
Recept categorie: Lamsvlees/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 450 gr lamsbout (in dobbelstenen)
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook ( uit de knijper)
  • 200 gr abrikozen (gewelde in kwarten)
  • 350 gr rijst
  • 1 eetlepel rozijnen (sultana )
  • 1 mespunt majoraan (gedroogde )
  • 2 runderbouillon (verkruimelde)
  • 45 gr walnoot (grofgehakte )
  • 2 eetlepels pistachenoten (gepelde )

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees snel dicht.
  • Zet het vuur dan wat lager, voeg de ui en de knoflook toe en schep om.
  • Voeg de rijst toe en bak die ± 1 minuut mee.
  • Voeg de abrikozen, de rozijnen en 9 dl water toe en schep om.
  • Voeg de majoraan en de bouillontabletten toe en schep weer om.
  • Doe het geheel over in ovenschaal en zet die afgedekt 30 minuten in de oven.
  • Schep er 5 minuten voor het einde van de oventijd de noten door.