Lamsvlees met dille-artisjokrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsvlees met dille-artisjokrijst

 

Lamsvlees met dille-artisjokrijst

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gram rijst ((basmati))
  • 1 pak tuinbonen ((fijn, diepvries 300 g))
  • 2 blikken artisjokken ((a 400 gram))
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje verse dille ((15 gram))
  • 2 schaaltjes lamsboutlapjes à la minute
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • (In magnetron) tuinbonen beetgaar koken. 
  • Artisjokharten in smalle partjes snijden. 
  • Knoflook boven yoghurt uitpersen en saus op smaak brengen met zout en peper. 
  • Dille fijnknippen. 
  • Vlees bestrooien met zout en peper. 
  • In grote koekenpan olie verhitten en lamsboutlapjes in 3 minuten aan beide kanten bruinbakken. 
  • Tuinboontjes, artisjok, dille en zout en peper naar smaak door rijst mengen. 
  • Rijst over vier borden verdelen, vlees en yoghurtsaus ernaast scheppen.