Lamsvlees met dille-artisjokrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsvlees met dille-artisjokrijst

 

Lamsvlees met dille-artisjokrijst

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram snelkookrijst (basmati)
  • 1 pak tuinbonen (fijn, diepvries 300 g)
  • 2 blikken artisjokharten (a 400 gram)
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje verse dille (15 gram)
  • 2 schaaltjes lamsboutlapjes à la minute
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens aanwijzing op de verpakking bereiden. 

  2. (In magnetron) tuinbonen beetgaar koken. 

  3. Artisjokharten in smalle partjes snijden. 

  4. Knoflook boven yoghurt uitpersen en saus op smaak brengen met zout en peper. 

  5. Dille fijnknippen. 

  6. Vlees bestrooien met zout en peper. 

  7. In grote koekenpan olie verhitten en lamsboutlapjes in 3 minuten aan beide kanten bruinbakken. 

  8. Tuinboontjes, artisjok, dille en zout en peper naar smaak door rijst mengen. 

  9. Rijst over vier borden verdelen, vlees en yoghurtsaus ernaast scheppen.