Lamsvleessoep met vermicelli

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsvleessoep met vermicelli

 

Lamsvleessoep met vermicelli

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 400 gr lamsbout in plakken
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2-1 theelepel zwarte peper
  • 2 tabletten vleesbouillon
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • vers selderijgroen
  • vers koriandergroen
  • 100 gr bruine linzen
  • 250 gr knolselderij
  • 1 prei
  • 75 gr fijne vermicelli
  • 3 eetlepels maïzena

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ui en snijd het vlees in stukjes.
  2. Verhit de olie en bak het vlees even rondom.
  3. Voeg de ui en de specerijen toe en bak ze kort mee.
  4. Voeg de bouillontabletten met 2 liter water toe en breng de soep aan de kook.
  5. Snijd de tomaten fijn, knip ± 3 eetlepels van de kruiden fijn, roer die met de (gespoelde) linzen bij de soep en laat 1/2 uur zachtjes pruttelen.

  6. Schil intussen de knolselderij, snijd hem in dunne plakken en snijd deze in reepjes.
  7. Snijd de prei in smalle ringen.
  8. Voeg de groenten na 15 minuten en de vermicelli weer 5 minuten later aan de soep toe.

  9. Bind de soep bij met een glad papje van maïzena met water en breng op smaak.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Vervang de knolselderij door 500 gr winterwortel en kook in de soep 100 gr
gedroogde en fijngesneden abrikozen mee.
Vervang de peper door 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder.