Lamsvleessoep met vermicelli

      Reacties uitgeschakeld voor Lamsvleessoep met vermicelli

 

Print

Lamsvleessoep met vermicelli

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 400 gr lamsbout in plakken
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2-1 theelepel zwarte peper
  • 2 tabletten vleesbouillon
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • vers selderijgroen
  • vers koriandergroen
  • 100 gr bruine linzen
  • 250 gr knolselderij
  • 1 prei
  • 75 gr fijne vermicelli
  • 3 eetlepels maïzena

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de ui en snijd het vlees in stukjes.
  • Verhit de olie en bak het vlees even rondom.
  • Voeg de ui en de specerijen toe en bak ze kort mee.
  • Voeg de bouillontabletten met 2 liter water toe en breng de soep aan de kook.
  • Snijd de tomaten fijn, knip ± 3 eetlepels van de kruiden fijn, roer die met de (gespoelde) linzen bij de soep en laat 1/2 uur zachtjes pruttelen.
  • Schil intussen de knolselderij, snijd hem in dunne plakken en snijd deze in reepjes.
  • Snijd de prei in smalle ringen.
  • Voeg de groenten na 15 minuten en de vermicelli weer 5 minuten later aan de soep toe.
  • Bind de soep bij met een glad papje van maïzena met water en breng op smaak.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Vervang de knolselderij door 500 gr winterwortel en kook in de soep 100 gr
gedroogde en fijngesneden abrikozen mee.
Vervang de peper door 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder.