Langouste à la mayonnaise

      Reacties uitgeschakeld voor Langouste à la mayonnaise

 

Langouste à la mayonnaise

(langouste met ansjovismayonaise)
Print
Categorie: Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

  • 1 langouste à 200 gram
  • 1 liter droge witte wijn
  • zout
  • peper
  • laurier
  • 4 tomaten
  • 150 gram garnalen
  • 8 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 wortelen in schijven
  • 1 ui in schijven
  • tijm
  • peterselie
  • 2 eieren
  • 1 krop sla
  • kervel
  • 2 augurkjes
  • 2 dl mayonaise

Bereidingswijze

  • Doe de wijn, wortelen, ui, wat tijm, laurier, peterselie en 3 l water.
  • Schep er naar smaak zout en peper bij en breng aan de kook.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Bind de langouste plat op een plankje en dompel in de pan.
  • Zorg dat hij onder blijft en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Was de sla, kervel en peterselie.
  • Hak de kervel, peterselie, augurkjes en kappertjes fijn en voeg deze toe aan ¾ mayonaise.
  • Maak de ansjovis klein en voeg ook toe.
  • Haal de langouste uit de pan en laat afkoelen.
  • Als hij is afgekoeld verwijder de plank.
  • Snij aan de onderkant met een schaar het pantser door.
  • Haal het staartvlees eruit.
  • Snij dit in schijfjes.
  • Week de blaadjes gelatine en los ze op in 1 dl heet water.
  • Laat afkoelen en trek de schijfjes langouste door de gelei.
  • Leg hierbij op elk schijfje een blaadje kervel.
  • Pel de eieren en snij ze middendoor.
  • Versier ook met kervel en gelei.
  • Snij de tomaten middendoor, haal ze uit en lat uitlekken.
  • Meng de garnalen met de rest van de mayonaise en vul met dit mengsel de tomatenhelften.
  • Beleg de serveerschaal met blaadjes sla.
  • Zet hier het karkas van de langouste op.
  • Leg op de rug de schijfjes langouste en versier met de tomaten en eieren.
  • Serveer de saus er apart bij.
  • Serveer zeer koud.