Langouste en ragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Langouste en ragoût

Langouste en ragoût

(ragoût van langouste)
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 langouste à 900 gram
  • 30 gram bloem
  • dl witte wijn
  • 1 borrelglas cognac
  • 5 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • peterselie
  • cayennepeper
  • 100 gram boter
  • ¼ dl olie
  • 2 dl visfumet
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • dragon
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng een grote pan met water aan de kook en leg de langouste er 2 minuten in.
  • Haal de langouste uit het water en laat iets afkoelen.
  • Scheid de staart van de rest van het lichaam.
  • Snij de staart in 4 schijven.
  • Snij de rest overlangs doormidden.
  • Verwijder het zakje dat in het algemeen zand bevat.
  • Houd het koraal en de groene massa apart.
  • Schenk ¾ van de olie in een pan en doe de rest van de langouste erbij.
  • Laat ze bakken tot het vlees opstijft en de kleur van de pantsers rood wordt.
  • Hak de ui, sjalotje en knoflook fijn.
  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Hak ze in grove stukken.
  • Was wat peterselie en dragon en hak beide fijn.
  • Gooi de olie die voor de langouste is gebruikt weg .
  • Schenk de rest van de olie in een pan.
  • Voeg de stukken langouste er weer bij.
  • Verhit deze en voeg ui, sjalot en knoflook, peterselie, dragon en tomatenpuree toe.
  • Laat 10 minuten op een half hoog vuur koken.
  • Flambeer dan met de cognac.
  • Voeg de visfumet en wijn toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Haal de langouste eruit en leg op een bord.
  • Haal het vlees uit de stukken staart.
  • Zet de saus weer op het vuur en laat voor de helft inkoken.
  • Smelt in een pan 50 g boter en voeg er de bloem bij, de bewaarde resten langouste (koraal en groene massa) en schenk dit bij de saus.
  • Meng zorgvuldig en wanneer de saus begint te binden 5 minuten laten koken.
  • Haal de pan van het vuur en werk er de rest van de boter in kleine stukjes door.
  • Plaats de schijven staart in een diepe schaal en zet de karkassen met de poten erop.
  • Schenk de saus erover en serveer direct.