Langouste en ragoût

      Reacties uitgeschakeld voor Langouste en ragoût

Langouste en ragoût

(ragoût van langouste)

Recept categorie Zeevruchten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 langouste à 900 gram
  • 30 gram bloem
  • dl witte wijn
  • 1 borrelglas cognac
  • 5 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • peterselie
  • cayennepeper
  • 100 gram boter
  • ¼ dl olie
  • 2 dl visfumet
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • dragon
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en leg de langouste er 2 minuten in.

  2. Haal de langouste uit het water en laat iets afkoelen.

  3. Scheid de staart van de rest van het lichaam.

  4. Snij de staart in 4 schijven.

  5. Snij de rest overlangs doormidden.

  6. Verwijder het zakje dat in het algemeen zand bevat.

  7. Houd het koraal en de groene massa apart.

  8. Schenk ¾ van de olie in een pan en doe de rest van de langouste erbij.

  9. Laat ze bakken tot het vlees opstijft en de kleur van de pantsers rood wordt.

  10. Hak de ui, sjalotje en knoflook fijn.

  11. Pel en ontpit de tomaten.

  12. Hak ze in grove stukken.

  13. Was wat peterselie en dragon en hak beide fijn.

  14. Gooi de olie die voor de langouste is gebruikt weg .

  15. Schenk de rest van de olie in een pan.

  16. Voeg de stukken langouste er weer bij.

  17. Verhit deze en voeg ui, sjalot en knoflook, peterselie, dragon en tomatenpuree toe.

  18. Laat 10 minuten op een half hoog vuur koken.

  19. Flambeer dan met de cognac.

  20. Voeg de visfumet en wijn toe.

  21. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

  22. Laat 20 minuten koken.

  23. Haal de langouste eruit en leg op een bord.

  24. Haal het vlees uit de stukken staart.

  25. Zet de saus weer op het vuur en laat voor de helft inkoken.

  26. Smelt in een pan 50 g boter en voeg er de bloem bij, de bewaarde resten langouste (koraal en groene massa) en schenk dit bij de saus.

  27. Meng zorgvuldig en wanneer de saus begint te binden 5 minuten laten koken.

  28. Haal de pan van het vuur en werk er de rest van de boter in kleine stukjes door.

  29. Plaats de schijven staart in een diepe schaal en zet de karkassen met de poten erop.

  30. Schenk de saus erover en serveer direct.