Lasagne met paddestoelen

      Reacties uitgeschakeld voor Lasagne met paddestoelen

 

Lasagne met paddestoelen

Recept printen
Recept categorie: Pasta
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 50 g Parmezaan (stukje)
  • zout
  • 4 lasagnevellen (groene )
  • 150 oesterzwammen
  • 250 grot chapignons
  • 100 cantharellen
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2 1/2 eetlepel walnootolie
  • 1 tl peper
  • 1 tl rode peper
  • 75 gr waterkers

Materialen

    Materialen:

    • keukenpapier

    Hoe maak ik het klaar:

    • Kaas raspen.
    • In pan met ruim koken water en zout lasagnevellen in ca. 8 minuten beetgaar koken.
    • Intussen paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
    • Oesterzwammen in dunne reepjes snijden.
    • Champignons in partjes snijden.
    • Cantharellen in plakjes snijden. In pan boter verhitten.
    • Paddestoelen op hoog vuur ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
    • Wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 1 minuut iets laten inkoken.
    • Van vuur af 2 eetlepel olie erdoor scheppen en paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en helft van peper.
    • Vier borden voorverwarmen.
    • Lasagnevellen afgieten en in breedte halveren.
    • Besprenkelen met rest van olie.
    • Waterkers over borden verdelen.
    • 1/3 Deel van paddestoelen op waterkers scheppen.
    • Hierop helft van lasagnevellen leggen.
    • Nogmaals 1/3 deel van paddestoelen op lasagnevellen scheppen.
    • Afdeken met rest van lasagnevellen.
    • Tot slot rest van paddestoelen erop scheppen.
    • Geraspte kaas erover strooien.
    • Bestrooien met rest van peper.