Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

      Geen reacties op Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

 

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met vis, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook in kleine stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram verse spinazie gewassen en gedroogd
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel afgestreken nootmuskaat
  • 4 gerookte zalmfilets verdeeld in kleine stukjes
  • 12 lasagnevellen
  • 100 ml melk
  • 2 tomaten in plakjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook 2 á 3 minuten.
  2. Schep de spinazie er in delen doorheen en laat op hoog vuur slinken.
  3. Schep het overtollige vocht eruit.
  4. Meng met de helft van de ricotta en geraspte kaas door de spinazie.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak in een ovenschaal laagjes van de spinazie en de zalm.
  7. Eindig met de lasagnevellen.
  8. Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste vellen uit.
  9. Leg hierop de plakjes tomaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  10. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (dit is niet nodig wanneer verse lasagnevellen gebruikt worden).
  11. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C. Bak de lasagne gedurende 45 minuten.