Lasagne met spinazie en Gorgonzola

      Reacties uitgeschakeld voor Lasagne met spinazie en Gorgonzola

Lasagne met spinazie en Gorgonzola

Recept categorie Gerecht met kaas, Pasta
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr diepvriesspinazie á la crème
  • 2 tomaten
  • 125 gr champignons
  • 100 gr gorgonzola
  • 3 theelepels majoraan
  • zout peper
  • 1/4 liter slagroom
  • 9 lasagnevellen
  • 100 gr belegen kaas geraspte
  • 25 gr boter
  • Aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de spinazie ontdooien.
  3. Was intussen de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Snijd de gorgonzola in stukjes.
  6. Smelt de boter, bak de champignons 5 minuten zachtjes, voeg de slagroom toe en laat het geheel tot een dikkere saus inkoken.

  7. Voeg naar smaak zout en peper toe en doe er de helft van de geraspte kaas door.
  8. Roer de majoraan, zout en peper door de spinazie.
  9. Strijk op de bodem van een rechthoekige ovenschaal (inh. 1 liter) een dun
  10. laagje saus uit, verdeel daar een deel van de spinazie over en bedek die met 3 lasagnevellen.
  11. Verdeel hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat, weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola en de saus.

  12. Bedek met 3 lasagnevellen en verdeel hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat, een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola en de champignons.

  13. Dek af met de laatste lasagnevellen.
  14. Verdeel hier de rest van de spinazie en de saus over en strooi de rest van de geraspte kaas erover.

  15. Zorg dat alle lasagne is bedekt.
  16. Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet hem in de oven en verwarm de lasagneschotel ± 30 minuten.

  17. Verwijder het folie en laat de lasagne in nog ± 5 minuten gaar en heet worden.