Lasagne met spinazie en Gorgonzola

      Reacties uitgeschakeld voor Lasagne met spinazie en Gorgonzola
Print

Lasagne met spinazie en Gorgonzola

Categorie Gerecht met kaas, Pasta
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr diepvriesspinazie á la crème
  • 2 tomaten
  • 125 gr champignons
  • 100 gr gorgonzola
  • 3 theelepels majoraan
  • zout peper
  • 1/4 liter slagroom
  • 9 lasagnevellen
  • 100 gr belegen kaas geraspte
  • 25 gr boter
  • Aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Was intussen de tomaten, maak ze schoon en snijd ze in plakjes.
  • Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes.
  • Smelt de boter, bak de champignons 5 minuten zachtjes, voeg de slagroom toe en laat het geheel tot een dikkere saus inkoken.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe en doe er de helft van de geraspte kaas door.
  • Roer de majoraan, zout en peper door de spinazie.
  • Strijk op de bodem van een rechthoekige ovenschaal (inh. 1 liter) een dun
  • laagje saus uit, verdeel daar een deel van de spinazie over en bedek die met 3 lasagnevellen.
  • Verdeel hierover achtereenvolgens de helft van de plakjes tomaat, weer een deel van het spinaziemengsel, de helft van de gorgonzola en de saus.
  • Bedek met 3 lasagnevellen en verdeel hierover achtereenvolgens de rest van de tomaat, een deel van de spinazie, de rest van de gorgonzola en de champignons.
  • Dek af met de laatste lasagnevellen.
  • Verdeel hier de rest van de spinazie en de saus over en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  • Zorg dat alle lasagne is bedekt.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie, zet hem in de oven en verwarm de lasagneschotel ± 30 minuten.
  • Verwijder het folie en laat de lasagne in nog ± 5 minuten gaar en heet worden.