Lasagne met zalm en courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Lasagne met zalm en courgette

 

Lasagne met zalm en courgette

Print
Categorie: Gerecht met vis, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 250 gram zalmfilet
  • 2 courgettes
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak mix voor lasagnesaus tradizionale (133 g)
  • 300 ml halfvolle melk
  • 175 gram lasagnebladen (pak a 250 g)
  • 1 zakje geraspte kaas (30+ / 100 g)

Ook nodig:

Bereidingswijze

  • Zalm in blokjes snijden. 
  • Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. 
  • Olijven in plakjes snijden. 
  • In braadpan olie verhitten en courgette 3 minuten bakken. 
  • Mix voor béchamelsaus (uit pak) met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 
  • Zalm en olijven aan courgette toevoegen en 3 minuten meebakken. 
  • Mix voor lasagnesaus (uit pak) en 800 ml water toevoegen en 1 minuut doorkoken. 
  • Ovenschaal afwisselend met laagjes lasagnesaus en lasagnebladen vullen. 
  • Béchamelsaus erover schenken en met kaas bestrooien. 
  • Lasagne in midden van oven in ca. 35 minuten gaarbakken. 
  • Lekker met groene salade en vinaigrette.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay