Lasagne met zalm en courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Lasagne met zalm en courgette

 

Lasagne met zalm en courgette

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram zalmfilet
  • 2 courgettes
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit (240 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak mix voor lasagnesaus tradizionale (133 g)
  • 300 ml halfvolle melk
  • 175 gram lasagnebladen (pak a 250 g)
  • 1 zakje geraspte kaas (30+ / 100 g)

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zalm in blokjes snijden. 

  2. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. 

  3. Olijven in plakjes snijden. 

  4. In braadpan olie verhitten en courgette 3 minuten bakken. 

  5. Mix voor béchamelsaus (uit pak) met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 

  6. Zalm en olijven aan courgette toevoegen en 3 minuten meebakken. 

  7. Mix voor lasagnesaus (uit pak) en 800 ml water toevoegen en 1 minuut doorkoken. 

  8. Ovenschaal afwisselend met laagjes lasagnesaus en lasagnebladen vullen. 

  9. Béchamelsaus erover schenken en met kaas bestrooien. 

  10. Lasagne in midden van oven in ca. 35 minuten gaarbakken. 

  11. Lekker met groene salade en vinaigrette.

Wijnadvies: Swartland Chardonnay