Lasagne van groenten

      Geen reacties op Lasagne van groenten

 

Lasagne van groenten

Recept categorie Gerecht met groenten, Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1,5 kgrijpe tomaten in blokjes, zaadjes en vocht verwijderd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels oregano gedroogde
  • 2 bosjes basilicum grof gesneden
  • zout en peper
  • suiker
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr mozzarella
  • 250 gr lasagnevellen zelfgemaakt of pak
  • 4 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
  • extra nodig
  • rechthoekige grote ovenschaal

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. Tomatensaus:
  2. in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie sjalot en knoflook
  3. ± 5 minuten zacht bakken.
  4. Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen.
  5. ± 30 minuten zacht laten stoven.
  6. Tomatenmoes boven andere pan zeven.
  7. Puree zacht laten inkoken tot ± 5 dl dikke saus.
  8. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
  9. Laten afkoelen. Oven
  10. voorverwarmen op 175°C.
  11. Aubergines schillen, in lengte in plakken van 1/2 cm snijden.
  12. Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien.
  13. Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen.
  14. Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie.
  15. In oven aubergine ±30 minuten gaar stoven.
  16. Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen.
  17. Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden.
  18. Op dezelfde manier als aubergines in oven in ± 20 minuten gaar stoven. Paprika’s roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel
  19. zwartgeblakerd is.
  20. In plastic zak laten uitdampen.
  21. Schil verwijderen.
  22. Paprika’s in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten).
  23. Groenten laten afkoelen.
  24. Mozzarella in hele dunne plakjes snijden.
  25. In ovenschaal laagjes maken van:
  26. 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en 1/3 deel van mozzarella.
  27. Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken.
  28. Eindigen met tomatensaus.

BEREIDEN:

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Parmezaanse kaas over lasagne strooien.
  3. In oven lasagne in ± 45 minuten gaar bakken.
  4. Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade