Lasagne van groenten

      Geen reacties op Lasagne van groenten

 

Print

Lasagne van groenten

Categorie Gerecht met groenten, Salades
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1,5 kgrijpe tomaten in blokjes, zaadjes en vocht verwijderd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 theelepels oregano gedroogde
  • 2 bosjes basilicum grof gesneden
  • zout en peper
  • suiker
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr mozzarella
  • 250 gr lasagnevellen zelfgemaakt of pak
  • 4 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
  • extra nodig
  • rechthoekige grote ovenschaal

Hoe maak ik het klaar:

VOORBEREIDEN:

  • Tomatensaus:
  • in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie sjalot en knoflook
  • ± 5 minuten zacht bakken.
  • Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen.
  • ± 30 minuten zacht laten stoven.
  • Tomatenmoes boven andere pan zeven.
  • Puree zacht laten inkoken tot ± 5 dl dikke saus.
  • Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
  • Laten afkoelen. Oven
  • voorverwarmen op 175°C.
  • Aubergines schillen, in lengte in plakken van 1/2 cm snijden.
  • Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien.
  • Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen.
  • Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie.
  • In oven aubergine ±30 minuten gaar stoven.
  • Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen.
  • Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden.
  • Op dezelfde manier als aubergines in oven in ± 20 minuten gaar stoven. Paprika’s roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel
  • zwartgeblakerd is.
  • In plastic zak laten uitdampen.
  • Schil verwijderen.
  • Paprika’s in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten).
  • Groenten laten afkoelen.
  • Mozzarella in hele dunne plakjes snijden.
  • In ovenschaal laagjes maken van:
  • 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en 1/3 deel van mozzarella.
  • Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken.
  • Eindigen met tomatensaus.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 175°C.
  • Parmezaanse kaas over lasagne strooien.
  • In oven lasagne in ± 45 minuten gaar bakken.
  • Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade