Lauw kwartelslaatje met appeltjes en ciderazijn

      Reacties uitgeschakeld voor Lauw kwartelslaatje met appeltjes en ciderazijn

 

Lauw kwartelslaatje met appeltjes en ciderazijn

Print
Categorie: Gerecht met gevogelte, Salades
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 50 gr veldsla
  • 1 kropje rode sla
  • 1 witloofstronkje
  • 1 appel
  • het sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel notenolie
  • 4 kwartels
  • 100 gr gerookt spek
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 dl room
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij de veldsla, de rode sla en het witloof in reepjes van 1 cm. breed. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in julienne van 1 cm dik.
  • Meng deze onder de sla en voeg er het citroensap, de notenolie, peper en zout aan toe.
  • Kruid de kwartels met peper en zout en schroei ze in een nootje boter aan alle zijden dicht. Leg ze vervolgens in een beboterde ovenschaal en plaats ze ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 220° C. Snij het spek in reepjes. Bak het krokant in de braadpan van de kwartels en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Strooi de suiker in de pan, laat smelten en roer er de ciderazijn en de room onder. Laat even inkoken en kruid met peper en zout.
  • Verdeel de sla over 4 borden. Snij de bouten en het borstvlees van de kwartels en schik ze op de sla. Giet de saus door een zeefje en verdeel ze over de bereiding. Bestrooi tenslotte met de spekreepjes.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kwartelfilets op die manier heeft men geen versnijwerk