Lauwwarme aardappelsalade met olijvendresing

      Reacties uitgeschakeld voor Lauwwarme aardappelsalade met olijvendresing

 

Lauwwarme aardappelsalade met olijvendresing

Recept categorie Gerecht met groenten, Salades
Extra info Vegetarisch
Totaal tijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1,5 kg nicolaaardappelen in de schil, afgeborsteld
  • 90 g groene olijven ontpit en fijngehakt
  • 2 tl kappertjes fijngehakt
  • bosje peterselie fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 1 tl fijngeraspte citroenschil
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ruim 1 dl extra vergine olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen circa 15 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  2. Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  3. Doe intussen de olijven en kappertjes in een kleine kom, samen met de peterselie, het citroensap, de citroenschil, knoflook en olijfolie.
  4. Klop met een vork om te mengen.
  5. Halveer de nog warme aardappelen en schep ze voorzichtig door de dressing.
  6. Breng op smaak met versgemalen peper en wat zout.