Lauwwarme aardappelsalade met olijvendresing

      Reacties uitgeschakeld voor Lauwwarme aardappelsalade met olijvendresing

 

Print

Lauwwarme aardappelsalade met olijvendresing

Categorie Gerecht met groenten, Salades
Keyword Vegetarisch
Totale tijd 30 minuten
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1,5 kg nicolaaardappelen in de schil, afgeborsteld
  • 90 g groene olijven ontpit en fijngehakt
  • 2 tl kappertjes fijngehakt
  • bosje peterselie fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • 1 tl fijngeraspte citroenschil
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ruim 1 dl extra vergine olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen circa 15 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  • Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  • Doe intussen de olijven en kappertjes in een kleine kom, samen met de peterselie, het citroensap, de citroenschil, knoflook en olijfolie.
  • Klop met een vork om te mengen.
  • Halveer de nog warme aardappelen en schep ze voorzichtig door de dressing.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en wat zout.