Le sorbet aux pommes

      Geen reacties op Le sorbet aux pommes

 

Print

Le sorbet aux pommes (appelsorbet)

appelsorbet  voor 4-6 personen
Categorie IJs, Nagerecht
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 125-150 gr fijne kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 4 mooie groene appels Granny Smith
  • calvados appel eau de vie

Hoe maak ik het klaar:

  • Suiker met 3/4 dl water aan de kook brengen. Al roerende suiker laten oplossen. Stroopje
  • laten afkoelen. Citroenen uitpersen en 0,7 dl sap afmeten. Ongeschilde appels wassen en
  • droogdeppen. In vieren snijden en klokhuis verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Appels, suikerstroopje en citroensap in keukenmachine pureren. Mengsel door fijne puntzeef
  • wrijven. IJs ervan maken. 1 bolletje ijs in glas scheppen, wat calvados erover schenken.
  • Garneren met schijfje appel.