Le sorbet aux pommes

      Geen reacties op Le sorbet aux pommes

 

Le sorbet aux pommes (appelsorbet)

appelsorbet  voor 4-6 personen

Recept categorie IJs, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 125-150 gr fijne kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 4 mooie groene appels Granny Smith
  • calvados appel eau de vie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Suiker met 3/4 dl water aan de kook brengen. Al roerende suiker laten oplossen. Stroopje
  2. laten afkoelen. Citroenen uitpersen en 0,7 dl sap afmeten. Ongeschilde appels wassen en
  3. droogdeppen. In vieren snijden en klokhuis verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  4. Appels, suikerstroopje en citroensap in keukenmachine pureren. Mengsel door fijne puntzeef
  5. wrijven. IJs ervan maken. 1 bolletje ijs in glas scheppen, wat calvados erover schenken.
  6. Garneren met schijfje appel.