Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

      Reacties uitgeschakeld voor Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

 

Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden ((diepvries))
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 zak aardappel
  • 4 lekkerbekjes ((diepvries) )
  • olie om te frituren

Hoe maak ik het klaar:

  • Frituurolie verhitten. 
  • Citroen overlangs halveren, een helft uitpersen en andere helft in partjes snijden. 
  • Komkommer in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en met kaasschaaf lange repen van komkommer snijden. 
  • In schaal komkommerrepen voorzichtig omscheppen met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel kruiden, zout en peper. 
  • In kom mayonaise mengen met yoghurt, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel kruiden. 
  • Saus iets verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper. 
  • Aardappelpartjes goudbruin frituren. 
  • In droge koekenpan lekkerbekjes in 3-4 minuten per kant verwarmen. 
  • Aardappelpartjes op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout. 
  • Lekkerbekjes in de lengte halveren en op elk bord 3 repen vis leggen. 
  • Kruidensaus erover verdelen en garneren met citroenpartje. 
  • Aardappelpartjes en komkommersalade naast vis scheppen.