Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

      Reacties uitgeschakeld voor Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

 

Lekkerbekjes met kruidenmayonaise

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 zak aardappelpartjes met schil (diepvries, 450 g)
  • 4 lekkerbekjes (diepvries)
  • olie om te frituren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Frituurolie verhitten. 

  2. Citroen overlangs halveren, een helft uitpersen en andere helft in partjes snijden. 

  3. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en met kaasschaaf lange repen van komkommer snijden. 

  4. In schaal komkommerrepen voorzichtig omscheppen met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel kruiden, zout en peper. 

  5. In kom mayonaise mengen met yoghurt, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel kruiden. 

  6. Saus iets verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper. 

  7. Aardappelpartjes goudbruin frituren. 

  8. In droge koekenpan lekkerbekjes in 3-4 minuten per kant verwarmen. 

  9. Aardappelpartjes op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout. 

  10. Lekkerbekjes in de lengte halveren en op elk bord 3 repen vis leggen. 

  11. Kruidensaus erover verdelen en garneren met citroenpartje. 

  12. Aardappelpartjes en komkommersalade naast vis scheppen.