Lekkers van de grill

      Reacties uitgeschakeld voor Lekkers van de grill

Lekkers van de grill

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met vlees
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 6 eetlepels bijenhoning
  • 3 dl tomatenketchup
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • een paar druppels tabasco
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 eetlepels azijn
  • het sap van 1 citroen
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 kg spareribs krabbetjes

Bereidingswijze

  • Vermeng de bijenhoning met de tomatenketchup en roer er aansluitend het
  • paprikapoeder, het kerriepoeder, de tabasco, peper, oregano, tijm, rozemarijn, azijn en het citroensap door.
  • Plet de tenen knoflook en voeg ze er met het zout aan toe.
  • Roer tot slot de wijn door de kruidige saus.
  • Bestrooi de krabbetjes met wat zout en peper en braad ze op het rooster aan.
  • Blijf ze tijdens het grillen regelmatig met de saus bestrijken, zodat uiteindelijk een mooie korst ontstaat.