Lekkers van de grill

      Reacties uitgeschakeld voor Lekkers van de grill

Lekkers van de grill

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 eetlepels bijenhoning
  • 3 dl tomatenketchup
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • een paar druppels tabasco
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 eetlepels azijn
  • het sap van 1 citroen
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 kg spareribs krabbetjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng de bijenhoning met de tomatenketchup en roer er aansluitend het
  2. paprikapoeder, het kerriepoeder, de tabasco, peper, oregano, tijm, rozemarijn, azijn en het citroensap door.

  3. Plet de tenen knoflook en voeg ze er met het zout aan toe.
  4. Roer tot slot de wijn door de kruidige saus.
  5. Bestrooi de krabbetjes met wat zout en peper en braad ze op het rooster aan.
  6. Blijf ze tijdens het grillen regelmatig met de saus bestrijken, zodat uiteindelijk een mooie korst ontstaat.