Lembaran

      Reacties uitgeschakeld voor Lembaran

Lembaran

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 jonge kip
  • koenjit
  • laos
  • lombok
  • 2 ui
  • 5 rode ui
  • 3 kemirienoten
  • trassi
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak alle kruiden in een vijzel fijn tot een smeuïg kruidenpapje.
  • Fruit dit papje in warme olie gaar en doe er dan wat water bij.
  • Snijd de kip in stukken en kook die op een niet te hoog vuur in dit mengsel gaar.
  • Voeg er, om het nog lekkerder te maken, djeroek poeroet blad en een stukje serehstengel aan toe.
  • Doe er, als de kip zacht begint te worden, 1 1/2 kopje santen bij en laat alles nog eens 5 minuten koken.