Lembaran

      Reacties uitgeschakeld voor Lembaran

Lembaran

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Indische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 jonge kip
  • koenjit
  • laos
  • lombok
  • 2 uien
  • 5 rode uien
  • 3 kemirienoten
  • trassi
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak alle kruiden in een vijzel fijn tot een smeuïg kruidenpapje.
  2. Fruit dit papje in warme olie gaar en doe er dan wat water bij.
  3. Snijd de kip in stukken en kook die op een niet te hoog vuur in dit mengsel gaar.
  4. Voeg er, om het nog lekkerder te maken, djeroek poeroet blad en een stukje serehstengel aan toe.
  5. Doe er, als de kip zacht begint te worden, 1 1/2 kopje santen bij en laat alles nog eens 5 minuten koken.