Lemon bars

      Geen reacties op Lemon bars

Lemon bars

Recept categorie Lunch, Ontbijt
Porties 8 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 240 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 260 gram bloem
  • ½ citroen rasp er van

Voor de vulling:

  • 300 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 citroenen rasp er van
  • 120 citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kneed de boter, suiker, bloem en rasp van de citroen goed door elkaar tot er een vast deeg ontstaat.
  2. Laat het deeg 10 minuten in de koelkast rusten.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de vorm met het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 180 ºC Hetelucht Plus.
  6. Bak de bodem voor circa 25 minuten.
  7. Roer de eieren met de suiker en het citroensap en -rasp los tot de suiker is opgelost.
  8. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag.
  9. Giet dit op de iets afgekoelde bodem.
  10. Verwarm de oven voor op 160 ºC Hetelucht Plus.
  11. Schuif de taart in de voorverwarmde oven en stel deze in op Professional-functie 160 ºC met 1 stoominjectie na 10 minuten.
  12. De stoominjecties kunnen ook handmatig toegevoegd worden bij de combi-stoomoven. Bak de taart voor circa 25-30 minuten.
  13. Geen oven met Professional-functie of combi-stoomoven?
  14. Verleng de bereidingstijd dan met 5 minuten.
  15. Laat de taart afkoelen en snijd in repen of blokjes en bestrooi eventueel met poedersuiker en rasp van citroen.