Leng in romige waterzooi

      Reacties uitgeschakeld voor Leng in romige waterzooi

 

Leng in romige waterzooi

Print
Categorie: Gerecht met vis
Keuken: Belgische keuken
porties: 4

ingrediënten

  • 400 g lengfilets
  • 200 g hondsmootjes
  • 200 g wijtingfilets
  • 200 g poonfilets
  • 16 krielaardappelen
  • 1 prei
  • 1 witte selder
  • 3 wortelen
  • 1 kopje fijngehakte peterselie
  • 2,5 dl room
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Schil de krielaardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • Snij de groenten in fijne reepjes en verdeel de visfilets in stukken.
  • Kook de groenten beetgaar in de visfumet en laat op het laatst de visstukken erin gaar pocheren (een 2-tal minuten).
  • Haal de stukken vis uit de visfumet, verdeel ze over diepe voorverwarmde borden en schik de krielaardappelen ertussen.
  • Giet de room bij de visfumet, meng met 3/4 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel en verdeel de soep over de borden. Garneer met de resterende peterselie en een basilicumblaadje.

Tips / Opmerkingen

Deze waterzooi is heerlijk met eender welke vissoort. Kijk dus naar het visaanbod van de dag