Lentebouillon met peultjes en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Lentebouillon met peultjes en garnalen

 

Lentebouillon met peultjes en garnalen

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 6 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • ¼ citroen
  • 2 potten gevogeltefond (a 380 ml)
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram garnalen
  • ½ zakje peterselie (a 30 g) fijngeknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Citroen goed schoonboenen en schil fijnraspen. 

  2. Fond met citroenrasp en 750 ml water aan de kook brengen. 

  3. Peultjes schoonmaken en in ruitvorm snijden. 

  4. Peultjes aan bouillon toevoegen en in 3 minuten beetgaar koken.

  5. Laatste minuut garnalen door soep roeren en kort meewarmen. 

  6. Soep over zes diepe borden verdelen en met peterselie bestrooien.