Lentebouillon met peultjes en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Lentebouillon met peultjes en garnalen

 

Print

Lentebouillon met peultjes en garnalen

Categorie Soepen, Zeevruchten
Keuken Nederlandse keuken
porties 6 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • ¼ citroen
  • 2 potten gevogeltefond (a 380 ml)
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram garnalen
  • ½ zakje peterselie (a 30 g) fijngeknipt

Hoe maak ik het klaar:

  • Citroen goed schoonboenen en schil fijnraspen. 
  • Fond met citroenrasp en 750 ml water aan de kook brengen. 
  • Peultjes schoonmaken en in ruitvorm snijden. 
  • Peultjes aan bouillon toevoegen en in 3 minuten beetgaar koken.
  • Laatste minuut garnalen door soep roeren en kort meewarmen. 
  • Soep over zes diepe borden verdelen en met peterselie bestrooien.