Lenterisotto met asperges en peulvruchten

      Geen reacties op Lenterisotto met asperges en peulvruchten

 

Lenterisotto met asperges en peulvruchten

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met rijst
Extra info Vegetarisch
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 eetlepels boter
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 400 gram risotto rijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon voor vegetariërs
  • 500 gram witte asperges AA
  • 150 gram groene asperges
  • 200 gram sugar snaps
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram doperwtjes
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de witte asperges rondom twee keer en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze in schuine stukken. Kook ze ongeveer 6 minuten.
  2. Maak de groene asperges schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine stukken (groene asperges hoeven niet geschild te worden).
  3. Kook de sugar snaps, peultjes en doperwtjes kort.
  4. Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een pan en bak de sjalot glazig.
  5. Voeg de risotto toe en roer met een houten lepel tot de korrels glanzen.
  6. Giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn geabsorbeerd is.
  7. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren, zodat het vocht opgenomen kan worden door de rijst.
  8. Blijf dit herhalen totdat de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  9. Voeg in de laatste 10 minuten de groenten toe.
  10. 10. Roer als laatste de parmezaanse kaas en de rest van de boter door de rijst heen.