Lentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Lentesoep
Print

Lentesoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 liter instantbouillon
  • 125 gr langkorrelrijst
  • 1 prei
  • een stukje knolselderij
  • 1/2 jonge bloemkool
  • 4 jonge worteltjes
  • 150 gr verse doperwtjes
  • 50 gr kervel
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de bouillon met de rijst aan de kook, dek de pan af en zet, zodra de bouillon kookt, het vuur lager.
  • Maak intussen de groenten schoon, snijd de prei in dunne ringen en de knolselderij in stukjes.
  • Hak de geschilde worteltjes in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Dop de erwtjes.
  • Voeg de groenten na 10 minuten bij de bouillon en laat, zonder deksel, nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de topjes van de kervel, was ze, doe ze met een pollepel bouillon in een kom en mix ze fijn.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er de kervel door.
  • Warm de soep nog even door, zonder haar te laten koken en dien direct op.