
Lentesoepje met crostini's
Heerlijk geurig soepje van krachtige kippenbouillon met verse lavas (maggiplant) en eieren.
Porties 6
Wat gaat er in?
Voor de soep:
- 1 bosje verse lavas
- 6 eieren
- 1 liter krachtige kippenbouillon of gevogeltebouillon
- 2 knoflookteentjes plat geslagen
- Witte peper uit de molen
Voor de crostini’s:
- Casinobrood
- Beetje geperste knoflook
- Boter
- Geraspte parmezaanse kaas
- Uitsteekvorm doorsnede ongeveer 4 cm
Hoe maak ik het klaar?
-
Doe de bouillon in een soeppan. Voeg de knoflook toe en het bosje lavas. Laat een uur op een laag pitje trekken.
-
Verwijder de knoflook en de lavas. Klop de eieren los en laat ze vlak voor het serveren als een draadje in de soep lopen. Hierdoor zal het ei meteen stollen en draadjes in de bouillon vormen.
-
Steek rondjes uit het casinobrood en bak ze op een rooster in de oven goudbruin. Laat ze afkoelen.
-
Besmeer de rondjes met een beetje boter, wat knoflook en bestrooi rijkelijk met de parmezaanse kaas. Voor het serveren nog even in een hete oven, totdat de kaas gesmolten is.