Lentetimbaal

      Reacties uitgeschakeld voor Lentetimbaal

 

Lentetimbaal

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 20 groene asperges
  • zout peper
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 sjalot
  • 100 gr gekookte beenham vleeswaren
  • 3/4 dl crème fraîche
  • 1 dl droge witte wijn Elzas Pinot Blanc
  • 1 1/4 dl slagroom
  • 4 bakringen doorsnee ± 10 cm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd ± 2 cm van de onderkanten van de asperges af en kook de asperges in kokend water met zout in ± 8 minuten beetgaar.

  2. Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
  3. Pel de sjalot.
  4. Pureer de beenham met de sjalot en de crème fraîche in een keukenmachine of met een staafmixer.

  5. Verwarm de wijn in een steelpan.
  6. Knijp de gelatine voorzichtig uit en los de blaadjes, van het vuur af, in de wijn op.
  7. Roer het wijnmengsel door het hammengsel en breng op smaak met zout en peper.
  8. Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem luchtig door het ham-wijnmengsel.
  9. Snijd de asperges ± 2 cm langer dan de bakringen hoog zijn en snijd de rest in kleine stukjes.

  10. Meng de stukjes door de hammousse.
  11. Zet de aspergepunten rechtop langs de rand van de bakringen.
  12. Schep de hammousse in de ringen en laat het in de koelkast ± 45 minuten opstijven.
  13. Verwijder voor het serveren de ringen.
  14. Lekker met verse toast.