Leversoep uit de Levant

      Reacties uitgeschakeld voor Leversoep uit de Levant
Print

Leversoep uit de Levant

Categorie Soepen
Keuken Arabische keuken
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels boter
  • 250 gr lamslever
  • 16 sjalotten in grote stukken
  • 4 geschilde ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
  • 1 1/2 liter rundvleesbouillon
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper.

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekepan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken.
  • Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm.
  • Verhit de rest van de boter in een soeppot en bak de sjalotten 1 1/2 minuut.
  • Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij.
  • Breng het aan de kook en voeg de lever toe.
  • Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken.
  • Serveer heet.