Leversoep uit de Levant

      Reacties uitgeschakeld voor Leversoep uit de Levant

Leversoep uit de Levant

Recept categorie Soepen
Keuken: Arabische keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels boter
  • 250 gr lamslever
  • 16 sjalotten in grote stukken
  • 4 geschilde ontpitte en in stukken gesneden rijpe tomaten
  • 1 1/2 liter rundvleesbouillon
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1/2 theelepel gedroogde marjolein
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit 2 eetlepels boter in een koekepan, leg de lever erin en laat die aan iedere kant 1 1/2 minuut bakken.
  2. Haal de lever uit de pan en snijd hem in blokjes van 1 1/2 cm.
  3. Verhit de rest van de boter in een soeppot en bak de sjalotten 1 1/2 minuut.
  4. Doe de tomaten, knoflook, bouillon, marjolein, zout en peper erbij.
  5. Breng het aan de kook en voeg de lever toe.
  6. Draai het vuur laag en laat de soep nog 40 minuten koken.
  7. Serveer heet.