Libanese linzensoep met lamsvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Libanese linzensoep met lamsvlees

Libanese linzensoep met lamsvlees

Recept categorie Soepen
Keuken: Libanese keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr mager lamsvlees in blokjes
  • 200 gr rode linzen
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 citroenen de schil er van of van limoenen
  • 1 mespunt saffraan
  • 7 1/2 dl runderbouillon of water
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/4 fijngesneden witte kool

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af.
  2. Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan.

  3. Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken.

  4. Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken.
  5. Verwijder voor het serveren de citroenschil.