Lichte erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Lichte erwtensoep

 

Print

Lichte erwtensoep

Categorie Soepen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 Uur
porties 8 personen
Calorieën 420kcal
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 5 vleesbouillontabletten
  • 2 blaadjes laurier
  • 900 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram rookspek in reepjes
  • 2 winterworteld in kleine blokjes
  • 1 knolselderij in kleine blokjes
  • 2 aardappelen in kleine blokjes
  • 2 preien in dunne ringen
  • 2 rookworsten
  • 1 zakje selderij grof gehakt

Verder nodig:

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiden (kan een dag van tevoren)

  • In een grote soeppan 2½ literwater met bouillontabletten, laurierblaadjes en tuinerwten aan de kook brengen. Het deksel op de pan leggen en het geheel 15 minuten zachtjes laten koken. Deel van erwten uit de soep in de keukenmachine scheppen en pureren. Gepureerde erwten weer aan soep toevoegen.
  • Intussen in een koekenpan olie verhitten en spek 3 minuten zachtjes uitbakken. Wortel, knolselderij, aardappels en prei 5 minuten al omscheppend meebakken. Spek-groentemengsel aan erwtensoep toevoegen, deksel op de pan leggen en soep nog 10 minuten zachtjes koken. Laurierblaadjes uit de soep vissen. Soep eventueel laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Bereiden

  • De rookworsten verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Eventueel soep verwarmen. Rookworsten schuin in plakjes snijden en samen met selderij door de soep roeren. De erwtensoep op smaak brengen met zout en royaal versgemalen peper. Lekker met soepstengels met katenspek of op de klassieke manier met roggebrood met katenspek.

Nutrition

Calorieën: 420kcal | Carbohydrates: 28g | Eiwit: 23g | Fat: 25g