Lichte minestronesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Lichte minestronesoep

Lichte minestronesoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 potje soepstart groentesoep (250ml, Biologisch)
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 zakje boontjesmix (250 gram)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 50 gram pasta (kleine soort, bijv. farfalle)
  • 100 gram Hollandse geitenkaas (stukje)
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Hoe maak ik het klaar?

  1. Inhoud van pot soepstart met 1 liter water aan de kook brengen. 

  2. Vuur lager zetten, Italiaanse kruiden en boontjesmix toevoegen. 

  3. Soep 5 minuten zachtjes laten koken. 

  4. Tomaatjes schoonmaken en halveren

  5. Pasta door soep roeren en 7 minuten zachtjes laten koken. 

  6. Geitenkaas grof raspen. 

  7. Basilicumblad in fijne reepjes snijden. 

  8. Tomaatjes en olijfolie toevoegen en soep nog 3 minuten verwarmen.

  9. Soep over zes kleine diepe borden of kommen verdelen. 

  10. In midden van soep bergje vormen van geraspte kaas. 
  11. Soep garneren met basilicumreepjes. 

  12. Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.