Lichte minestronesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Lichte minestronesoep

Lichte minestronesoep

Print
Categorie: Soepen
Keuken: Italiaanse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 potje soepstart groentesoep (250ml, Biologisch)
  • ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 zakje boontjesmix (250 gram)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 50 gram pasta (kleine soort, bijv. farfalle)
  • 100 gram Hollandse geitenkaas (stukje)
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

  • Inhoud van pot soepstart met 1 liter water aan de kook brengen. 
  • Vuur lager zetten, Italiaanse kruiden en boontjesmix toevoegen. 
  • Soep 5 minuten zachtjes laten koken. 
  • Tomaatjes schoonmaken en halveren
  • Pasta door soep roeren en 7 minuten zachtjes laten koken. 
  • Geitenkaas grof raspen. 
  • Basilicumblad in fijne reepjes snijden. 
  • Tomaatjes en olijfolie toevoegen en soep nog 3 minuten verwarmen.
  • Soep over zes kleine diepe borden of kommen verdelen. 
  • In midden van soep bergje vormen van geraspte kaas. 
  • Soep garneren met basilicumreepjes. 
  • Lekker met Italiaanse soepstengels ('grissini') of met verse groene pesto besmeerde sneetjes ciabatta.