Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

 

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Nagerecht
porties: 4
Calorieën: 721
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

voor de yoghurtcrème:

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram mascarponekaas op kamertemperatuur
  • 300 ml Banyuls
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 40 gram kandijsuiker
  • Zwarte peper

Voor de amarenekersen en nogakoekjes:

  • 1 kleine pot amarenekersen
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 gram noga
  • 75 gram bloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 70 gram eiwit

Bereidingswijze

Voor de yoghurtcrème:

  • Verwarm de Banyuls met kruidnagel, kandijsuiker en steranijs in een steelpan. Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop.
  • Laat de stroop afkoelen.
  • Spatel de mascarpone door de koude yoghurt tot een glad mengsel.
  • Roer er 2/3 deel Banyulsstroop door en breng op smaak met een snufje peper en eventueel poedersuiker.

Voor de amarenakersen en de nogakoekjes:

  • Roer de limoenrasp door de kersen.
  • Bevries de noga kort in de diepvries.
  • Hak de noga in de keukenmachine middelmatig fijn.
  • Meng bloem met poedersuiker en roer vervolgens het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag.
  • Spatel de helft van de noga erdoor.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.
  • Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ca. 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Wrijf het beslag gelijkmatig uit.
  • Schuif de bakplaat in de oven.
  • Functie: Hetelucht Plus 180 ºC, gedurende ca. 8 minuten

Serveren:

  • Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele kersen op.
  • Leg er een koekje op en herhaal nog een portie yoghurtcrème en de kersen.
  • Rangschik er speels een tweede koekje tegenaan.
  • Garneer het bord met de resterende noga, Banyulsstroop en enkele kersen.

Nutrition

Calorieën: 721kcal | Carbohydrates: 104g | Eiwit: 15g | Fat: 17g