Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

 

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Calorieën 721 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

voor de yoghurtcrème:

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram mascarponekaas op kamertemperatuur
  • 300 ml Banyuls
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 40 gram kandijsuiker
  • Zwarte peper

Voor de amarenekersen en nogakoekjes:

  • 1 kleine pot amarenekersen
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 gram noga
  • 75 gram bloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 70 gram eiwit

Hoe maak ik het klaar?

Voor de yoghurtcrème:

  1. Verwarm de Banyuls met kruidnagel, kandijsuiker en steranijs in een steelpan. Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop.
  2. Laat de stroop afkoelen.
  3. Spatel de mascarpone door de koude yoghurt tot een glad mengsel.
  4. Roer er 2/3 deel Banyulsstroop door en breng op smaak met een snufje peper en eventueel poedersuiker.

Voor de amarenakersen en de nogakoekjes:

  1. Roer de limoenrasp door de kersen.
  2. Bevries de noga kort in de diepvries.
  3. Hak de noga in de keukenmachine middelmatig fijn.
  4. Meng bloem met poedersuiker en roer vervolgens het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag.
  5. Spatel de helft van de noga erdoor.
  6. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.
  7. Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ca. 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Wrijf het beslag gelijkmatig uit.
  9. Schuif de bakplaat in de oven.
  10. Functie: Hetelucht Plus 180 ºC, gedurende ca. 8 minuten

Serveren:

  1. Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele kersen op.
  2. Leg er een koekje op en herhaal nog een portie yoghurtcrème en de kersen.
  3. Rangschik er speels een tweede koekje tegenaan.
  4. Garneer het bord met de resterende noga, Banyulsstroop en enkele kersen.
Voedingsfeiten
Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 721 Calorieën van vet 153
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 17g 26%
Totaal koolhydraten 104g 35%
Eiwit 15g 30%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.