Limburgs zuurvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken: Recepten uit Limburg
Porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 600 gram runderriblappen
  • 60 ml witte wijnazijn
  • 150 ml water
  • 4 laurierbladeren
  • 4 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 2 sneetjes ontbijtkoek
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Alles in de licht ingevette slowcooker.
  2. 7-8 uur op laag.
  3. Af en toe roeren om het aanbakken van de ontbijtkoek te voorkomen.
  4. Op het einde van de kooktijd het vlees met twee vorken uit elkaar halen,
  5. terug in de cooker en de saus eventueel binden met wat maizena aangemaakt met kookvocht en nog een half uur op hoog doorgaren.
  6. Dit stoofvlees heeft een friszoete smaak.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met friet of gebakken aardappelen.