Limburgs zuurvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Limburgs zuurvlees
Limburgs zuurvlees
Print

Limburgs zuurvlees

Categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken Recepten uit Limburg
porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in:

  • 600 gram runderriblappen
  • 60 ml witte wijnazijn
  • 150 ml water
  • 4 laurierbladeren
  • 4 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 2 sneetjes ontbijtkoek
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Alles in de licht ingevette slowcooker.
  • 7-8 uur op laag.
  • Af en toe roeren om het aanbakken van de ontbijtkoek te voorkomen.
  • Op het einde van de kooktijd het vlees met twee vorken uit elkaar halen,
  • terug in de cooker en de saus eventueel binden met wat maizena aangemaakt met kookvocht en nog een half uur op hoog doorgaren.
  • Dit stoofvlees heeft een friszoete smaak.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met friet of gebakken aardappelen.