Limoen meringue taartjes

      Geen reacties op Limoen meringue taartjes

 

Limoen meringue taartjes

Recept categorie Taart
Porties 4 stuks
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de bodem:

  • 100 gram Zeeuwse bloem
  • 30 gram poedersuiker
  • 50 gram koude boter
  • ½ eidooier eiwit bewaren
  • Snufje zout
  • Boter om in te vetten
  • Steunvulling erwten o.i.d.

Voor de limoenvulling:

  • Sap van 2 limoenen
  • Rasp van 1 limoen
  • 2,5 eidooier eiwit bewaren
  • 1 heel ei
  • 50 ml water
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels paneermeel

Voor de meringue:

  • 3 eiwitten
  • 65 gram suiker
  • Snufje zout
  • Extra nodig:
  • 4 taartvormpjes met een diameter van 8 cm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de bloem, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met deeghaken of handen tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg de halve eidooier toe en kneed kort tot een egaal deeg.
  3. Dek af en laat koelen in de koelkast.
  4. Verwarm de oven op 170 °C Hetelucht Plus.
  5. Vet vier taartvormpjes in met boter.
  6. Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee.
  7. Leg een stukje bakpapier op het deeg en doe de steunvulling erin.
  8. Bak ze 20 minuten, haal ze uit de oven, verwijder de steunvulling en bak ze nog 5 minuten zonder de vulling.

Limoenvulling:

  1. Verwarm de limoensap, limoenrasp, eidooiers, ei, water, maïzena en suiker in een pannetje.
  2. Breng al roerend aan de kook.
  3. Goed blijven roeren, anders gaan de eieren stollen.
  4. Nadat het limoenmengsel heeft gekookt, direct van het vuur nemen.
  5. Laat afkoelen tot ongeveer 30 °C.
  6. Klop nu de boter stukje voor stukje erdoor met een garde of mixer.
  7. Zet afgedekt in de koelkast.

Meringue:

  1. Doe de eiwitten in een schone, droge en vetvrije kom en klop ze samen met het snufje zout stijf.
  2. Voeg beetje voor beetje de suiker toe.
  3. Het schuim is goed als het mooi glanst en pieken vormt.

Serveren:

  1. Haal het limoenmengsel uit de koelkast en vul de taartbodems hiermee.
  2. Bestrooi met een beetje paneermeel.
  3. Dit voorkomt dat de citroenvulling en de eiwitten elkaar raken.
  4. Spuit het eiwit er met een spuitzak met een grof spuitmondje op.
  5. Voor een wat ander effect kunt u dit er ook met een lepel op doen.
  6. Kleur de meringue daarna met behulp van een crème brûlée-brander.