Limoen meringue taartjes

      Geen reacties op Limoen meringue taartjes

 

Limoen meringue taartjes

Limoen meringue taartjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Porties: 4 stuks
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de bodem:

  • 100 gram bloem
  • 30 gram poedersuiker
  • 50 gram boter
  • ½ ei (eiwit bewaren)
  • Snufje zout
  • boter
  • Steunvulling (erwten o.i.d.)

Voor de limoenvulling:

  • limoensap
  • limoen
  • 2,5 ei (eiwit bewaren)
  • 1 ei
  • 50 ml water
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels paneermeel

Voor de meringue:

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de bloem, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met deeghaken of handen tot een kruimelig deeg.
  • Voeg de halve eidooier toe en kneed kort tot een egaal deeg.
  • Dek af en laat koelen in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 170 °C Hetelucht Plus.
  • Vet vier taartvormpjes in met boter.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee.
  • Leg een stukje bakpapier op het deeg en doe de steunvulling erin.
  • Bak ze 20 minuten, haal ze uit de oven, verwijder de steunvulling en bak ze nog 5 minuten zonder de vulling.

Limoenvulling:

  • Verwarm de limoensap, limoenrasp, eidooiers, ei, water, maïzena en suiker in een pannetje.
  • Breng al roerend aan de kook.
  • Goed blijven roeren, anders gaan de eieren stollen.
  • Nadat het limoenmengsel heeft gekookt, direct van het vuur nemen.
  • Laat afkoelen tot ongeveer 30 °C.
  • Klop nu de boter stukje voor stukje erdoor met een garde of mixer.
  • Zet afgedekt in de koelkast.

Meringue:

  • Doe de eiwitten in een schone, droge en vetvrije kom en klop ze samen met het snufje zout stijf.
  • Voeg beetje voor beetje de suiker toe.
  • Het schuim is goed als het mooi glanst en pieken vormt.

Serveren:

  • Haal het limoenmengsel uit de koelkast en vul de taartbodems hiermee.
  • Bestrooi met een beetje paneermeel.
  • Dit voorkomt dat de citroenvulling en de eiwitten elkaar raken.
  • Spuit het eiwit er met een spuitzak met een grof spuitmondje op.
  • Voor een wat ander effect kunt u dit er ook met een lepel op doen.
  • Kleur de meringue daarna met behulp van een crème brûlée-brander.