Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

      Geen reacties op Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

 

Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème

Recept categorie Cake, IJs, Nagerecht
Calorieën 366 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de cake:

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel gekonfijte citroenschil heel fijn gesneden
  • 1 limoen Rasp er
  • Zout

Voor de limoencrème, garnituur:

  • 150 gram kwark
  • 100 ml slagroom
  • 40 gram suiker
  • 1 limoen sap er van
  • 3 takjes citroenmelisse
  • 500 ml vanille-roomijs

Hoe maak ik het klaar?

Voor de cake:

  1. Verwarm de oven voor op Onder-/bovenwarmte 160 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier, inclusief de zijkant.
  2. Klop de eieren met de suiker tot een dik, romig lichtgeel mengsel. Zeef het bakmeel boven het eiermengsel en spatel met de limoenrasp, gekonfijte citroenschil en een snuf zout vlot en luchtig door elkaar. Schenk het beslag direct op de beklede bakplaat en verdeel het tot een aaneengesloten, gelijkmatige laag. Schuif onder het midden in de oven.
  3. Functie: Onder-/ bovenwarmte
  4. 160 ºC, gedurende 20 minuten
  5. Of voor de Combi-stoomoven XL
  6. Functie: Onder-/bovenwarmte
  7. 160 ºC met 50 % vocht, gedurende 20 minuten
  8. Bestrooi een schone keukendoek met poedersuiker. Leg hier de cake omgekeerd op. Verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol de cake met behulp van de theedoek op en laat afkoelen.

Voor de limoencrème, garnituur:

  1. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Meng de kwark met limoensap, voeg aan de slagroom toe en klop verder tot het stijf is. Hak de helft van de citroenmelisseblaadjes fijn en meng door de room.
  2. Rol de cake voorzichtig uit, bestrijk gelijkmatig met het slagroommengsel en rol hem weer voorzichtig op. Verpak de cake in folie indien deze niet direct geserveerd wordt.

Serveren:

  1. Bestrooi de cakerol met poedersuiker en snijd hem in mooie plakken. Leg op elk dessertbord een plak limoencake en een flinke bol ijs. Snijd de overige melisseblaadjes in smalle reepjes en strooi ze over het gerecht.
Voedingsfeiten
Limoencake met vanille-roomijs en limoencrème
Hoeveelheid per portie
Calorieën 366 Calorieën van vet 117
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 13g 20%
Voedingsvezels 1g 4%
Eiwit 7g 14%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.