Limoengamba’s

      Reacties uitgeschakeld voor Limoengamba’s

 

Limoengamba's

Recept categorie Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 grote gamba's
  • ½ rode peper
  • 15 gram verse koriander
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 bosui
  • ½ limoen
  • 1 theelepel citroengraspoeder (Silvo)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vissaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de gamba's maar laat de staart eraan zitten en verwijder het maagdarmkanaal.

  2. Hak de peper fijn.

  3. Was de koriander.

  4. Haal de bonen af.

  5. Snij de bosui in schuine stukken.

  6. Pers de limoen uit.

  7. Roer een marinade van het citroengraspoeder, peper, 1 eetlepel limoensap en olijfolie.

  8. Schep de gamba's door de marinade en laat ze afgedekt in de koelkast ca. 1 uur staan.

  9. Was de sperziebonen en kook ze net gaar en halveer ze in de lengte.

  10. Bak de gamba's met de marinade ca. 3 minuten tot ze roze zijn en omkrullen.

  11. Schep er de vissaus door.

  12. Haal de gamba's eruit en bak de bosui ca. 2 minuten.

  13. Server degamba's met de bosui bonen en garneer met de koriander.

Tips / Opmerkingen

Tip: serveer de gamba's met partjes limoen

Wijnadvies: Uvas del Sol Torrontes/ Chenin Blanc, Argentijnse witte wijn