Limoengamba’s

      Reacties uitgeschakeld voor Limoengamba’s

 

Limoengamba's

Print
Categorie: Gerecht met vis
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 8 grote gamba's
  • ½ rode peper
  • 15 gram verse koriander
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 bosui
  • ½ limoen
  • 1 theelepel citroengraspoeder (Silvo)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vissaus

Bereidingswijze

  • Pel de gamba's maar laat de staart eraan zitten en verwijder het maagdarmkanaal.
  • Hak de peper fijn.
  • Was de koriander.
  • Haal de bonen af.
  • Snij de bosui in schuine stukken.
  • Pers de limoen uit.
  • Roer een marinade van het citroengraspoeder, peper, 1 eetlepel limoensap en olijfolie.
  • Schep de gamba's door de marinade en laat ze afgedekt in de koelkast ca. 1 uur staan.
  • Was de sperziebonen en kook ze net gaar en halveer ze in de lengte.
  • Bak de gamba's met de marinade ca. 3 minuten tot ze roze zijn en omkrullen.
  • Schep er de vissaus door.
  • Haal de gamba's eruit en bak de bosui ca. 2 minuten.
  • Server degamba's met de bosui bonen en garneer met de koriander.

Tips / Opmerkingen

Tip: serveer de gamba's met partjes limoen
Wijnadvies: Uvas del Sol Torrontes/ Chenin Blanc, Argentijnse witte wijn