Limoncello cheesecake

      Geen reacties op Limoncello cheesecake

 

Limoncello cheesecake

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 8
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor het gemarineerde fruit:

  • 2 sinaasappels
  • 0.25 watermeloen
  • paar takjes basilicum
  • 1 limoen zest er van
  • 1 el Limoncello
  • 1 dl water
  • 50 g suiker

Voor de bodem:

  • 150 g chocolate chip cookies
  • 75 g boter gesmolten
  • 50 g pure chocolade

Voor de vulling:

  • 375 g verse roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 5 eidooiers
  • 250 g crème fraîche
  • 1 citroen rasp van
  • 1 el Limoncello
  • 1 vanillestokje

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng op de kookplaat water, Limoncello en suiker aan de kook. Voeg de zest toe en laat dit afkoelen.
  2. Schil de sinaasappel, snijd het witte gedeelte weg en snijd de sinaasappel in parten. Snijd de watermeloen in blokjes. Leg ze in een vacuümzak, voeg de basilicum en afgekoelde siroop toe. Vacumeer de zak en laat de smaken minimaal 2 uur intrekken. Dit kan een dag voor het serveren al worden bereid.
  3. Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met boter en bekleed de vorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg vervolgens de gesmolten boter toe en laat de keukenmachine nog kort draaien. Verdeel dit kruimeldeeg over bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm ca. 10 minuten in de vriezer.
  4. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een 6 dl stoomovenpan. Dek het pannetje af met huishoudfolie en zet het in de stoomoven.
  5. Stand: Stomen/koken universeel
  6. Temperatuur: 70 °C
  7. Tijd: ca. 6 minuten
  8. Verdeel de gesmolten chocolade met een kwast over de kruimelbodem.
  9. Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal met een mes het merg eruit.
  10. Roer voor de vulling de roomkaas, vanille, suiker, eidooiers, rasp, Limoncello en crème fraîche glad en verdeel het over de kruimelbodem.
  11. Dek de taart goed af met huishoudfolie en schuif in de stoomoven.
  12. Stand: Stomen/koken universeel
  13. Temperatuur: 100 °C
  14. Tijd: ca. 50 minuten
  15. Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast. Laat de taart vervolgens goed afkoelen.

Serveren:

  1. Snijd de cheesecake in punten en serveer met het gemarineerde fruit.