Linsensuppe

      Reacties uitgeschakeld voor Linsensuppe

 

Print

Linsensuppe

Een traditionele Duitse maaltijdsoep.
Categorie Soepen
Keuken Duitse keuken
porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Vleeslijst:

  • 250 gr bruine linzen
  • 250 gr gerookt buikspek
  • 1 grote prei
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels gehakte snijselderij
  • bouquet garni
  • 1 3/4 liter water

Groentelijst:

  • 375 gr aardappelen
  • 60 gr spekvet of reuzel
  • 1 ui
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • peper
  • 2 kleine preien
  • Gehakte peterselie

Naar wens:

  • 250 gr rauwe rookworst eventueel Frankfurters

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de groenten van de vleeslijst fijn en doe ze met alle andere ingrediënten van de vleeslijst in een ruime pan.
  • Breng dit aan de kook en laat het in een gesloten pan ± 2 uur sudderen, tot het spek net gaar is.
  • Snijd de aardappelen van de groentelijst in dobbelsteentjes, voeg ze aan de soep toe en laat ze mee sudderen.
  • Als u rauwe rookworst gebruikt, moet u ook die nu toevoegen.
  • Smelt in een kleine pan het vet en laat de fijngehakte ui licht bruinen.
  • Roer de bloem erdoor en voeg iets kookvocht toe.
  • Laat dit mengsel 10 minuten sudderen en roer het dan door de soep.
  • Breng de soep op smaak met (weinig) zout en peper.
  • Hak de overgebleven preien zeer fijn, voeg ze met de peterselie aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.