Linzensalade met polentacrouton

      Geen reacties op Linzensalade met polentacrouton

Linzensalade met polentacrouton

Recept categorie Salades
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Calorieën 495 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 200 gram du Puy linzen gespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 75 gram rucola
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram pijnboompitten geroosterd
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de polentacrouton:

  • Zout naar smaak
  • 100 gram polenta
  • 40 gram pecorino geraspt
  • 10 gram boter
  • wat neutrale olie om in te vetten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de linzen in een dichte stoomovenpan, voeg 200 ml heet water toe en schuif in de stoomoven.
  2. Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 20 minuten
  3. Bak de spekjesreepjes uit in een pan op de kookplaat.
  4. Breng voor de polentacrouton ondertussen een halve liter water met wat zout in een pan op de kookplaat aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren.
  5. Voeg na 15 minuten de boter en de Pecorino toe. Laat de polenta nog 5 minuten rustig garen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Strijk de polenta uit (op een bakplaat of een met huishoudfolie bekleed dienblad) tot een dikte van 5 mm en laat in de koelkast afkoelen.

Serveren:

  1. Snijd de plolenta in ruiten en bak ze in wat boter mooi goudbruin.
  2. Laat de linzen eventueel even uitlekken in een fijne zeef.
  3. Meng citroensap en olijfolie met een losse hand door de rucola. 

    Meng dit losjes met de linzen.

Voedingsfeiten
Linzensalade met polentacrouton
Hoeveelheid per portie
Calorieën 495 Calorieën van vet 216
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 24g 37%
Totaal koolhydraten 42g 14%
Voedingsvezels 10g 40%
Eiwit 28g 56%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.