
Linzensalade met polentacrouton
Porties 4
Calorieën 495 kcal
Wat gaat er in?
- 200 gram du Puy linzen gespoeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 75 gram rucola
- sap van 1 citroen
- 30 gram pijnboompitten geroosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Ingrediënten voor de polentacrouton:
- Zout naar smaak
- 100 gram polenta
- 40 gram pecorino geraspt
- 10 gram boter
- wat neutrale olie om in te vetten
Hoe maak ik het klaar?
-
Doe de linzen in een dichte stoomovenpan, voeg 200 ml heet water toe en schuif in de stoomoven.
-
Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 20 minuten
-
Bak de spekjesreepjes uit in een pan op de kookplaat.
-
Breng voor de polentacrouton ondertussen een halve liter water met wat zout in een pan op de kookplaat aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren.
-
Voeg na 15 minuten de boter en de Pecorino toe. Laat de polenta nog 5 minuten rustig garen en breng op smaak met peper en zout.
-
Strijk de polenta uit (op een bakplaat of een met huishoudfolie bekleed dienblad) tot een dikte van 5 mm en laat in de koelkast afkoelen.
Serveren:
-
Snijd de plolenta in ruiten en bak ze in wat boter mooi goudbruin.
-
Laat de linzen eventueel even uitlekken in een fijne zeef.
-
Meng citroensap en olijfolie met een losse hand door de rucola.
Meng dit losjes met de linzen.
Voedingsfeiten
Linzensalade met polentacrouton
Hoeveelheid per portie
Calorieën 495
Calorieën van vet 216
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 24g
37%
Totaal koolhydraten 42g
14%
Voedingsvezels 10g
40%
Eiwit 28g
56%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.